Даниел Митов: Останалите партии в НС са превзети от задкулисието

Утре има Изпълнителна комисия на ГЕРБ и ще решим какво да правим с мандата, разкри той

Даниел Митов
Даниел Митов Източник: БНТ

Ние направихме сериозен и открит опит да призовем на диалог партиите, с които имахме намерения да разговаряме. За съжаление те отказаха. Това каза в кулоарите на парламента номинираният за министър-председател от страна на ГЕРБ-СДС Даниел Митов, който коментира отказа за консултации на "Има такъв народ" относно формирането на кабинет.  "Искахме да проведем диалог, защото на България е необходим стабилен кабинет в тази тежка ситуация.

 

За съжаление партията "Има такъв народ" отказа разговори. Ние уважаваме тяхното решение, но искам да им кажа, че партиите на статуквото, за които те говорят, че няма да провеждат разговри с тях, имат много избиратели, които са им гласували доверие. Отказът им от диалог показва една политическа незрялост в ситуация, когато държавата е в тежка пандемична криза и е необходимо стабилно и работещо правителство", категоричен бе той. 

 

"Утре има Изпълнителна комисия на ГЕРБ и ще решим какво да правим с мандата. Днес няма да го върнем. Утре ще решим и ще ви уведомим", разкри Митов. "С нас не са водени разговори. Виждаме, че се водят едни задкулисни разговори. Те крещяха срещу задкулисието, а сега то ги е превзело изцяло. Няма как да коментирам дали ще подкрепим правителство на ИТН, като нямаме никаква представа какви разговори се водят и какво ще представлява това правителство. Единствената партия, която няма да подкрепим за съставяне на правителство, е БСП. Това сме го заявили ясно. За вариант да подкрепим правителство на ДПС въобще не е мислено", обяви Митов. 

 

 

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени