Даниел Митов: Подхождаме сериозно, ясно и категорично да съставим правителство

Бюджетът на Асен Василев е съвършено неадекватен - задължава държавата да изплаща милиарди

Даниел Митов
Даниел Митов Източник: Zonanews

"Кабинетът Петков не можа да се справи с цената на газа, върнаха посредниците, не можаха да се справят с инфлацията. Те не резервираха капацитет, не направихме прозрачни търгове. Делян Добрев им каза, че продължават зависимостта от Русия, даваха на Путин повече пари. Първият мандат не е прежален, подхождаме сериозно, ясно и категорично да съставим правителство. Ние търсим правителство, което да е стабилно", заяви в предаването "Панорама" по БНТ Даниел Митов от ГЕРБ.

 

По думите му са необходими разговори, по какви приоритети може да се определи посоката. Според Даниел Митов опитите за срещи тепърва предстоят. Той поясни, че от ГЕРБ са за правосъдна реформа и беше категоричен, че на българското общество му трябва правителство.

 

"Ние протягаме ръка и казваме на своите политически опоненти - елате да започнем да говорим по приоритети, не предлагаме коалиции. Като започнем разговори не означава, че ще се разберем по всичко", каза Даниел Митов и подчерта, че трябва да се очертаят определени приоритети.

 

"Бюджетът на Асен Василев е съвършено неадекватен - задължава държавата да изплаща милиарди. Той взимаше милиарди непрекъснато под формата на заеми, прогнозите за икономическия ни растеж са намалени. Той унищожи перспективата България да стане член на еврозоната 2024 година", допълни Даниел Митов.

 

Смятам, че трябваше да измием срама от предишния парламент, когато мнозинството не прие да изслушаме Зеленски, когато му беше времето. Войната засяга пряко всеки европеец, дообави той във връзка с предложението на ГЕРБ-СДС да бъде осигурена видеовръзка с украинския президент при откриването на 48-то НС. 

 

Тепърва предстоят опитите на срещи от страна на Паси и Плевнелиев, подчерта бившият външен министър. "Ние сме за правна реформа, трябва да се фокусираме върху по-широк спектър. За Гешев - партиите не назначават главния прокурор. В програмата сме си записали конкретни идеи", заяви Митов.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени