Даниел Митов: ПП-ДБ се държат като анализатори, нямаме никаква представа как ще гласуват от ДПС

Нямам никаква представа как утре ще гласува ДПС. Но знам със сигурност, че България не може да продължава да бъде водена от избори на избори, обави той

Даниел Митов
Даниел Митов Източник: Zonanews

Нямам никаква представа как утре ще гласува ДПС, когато представим пред парламента проекто-кабинета си. Но знам със сигурност, че България не може да продължава да бъде водена от избори на избори. Ние искахме да преговаряме с партиите, с които имаме нещо общо да направим коалиция и кабинет с общи цели, но това беше отказано. Затова нашата отговорност е да предложим кабинет на малцинството, за който ние носим отговорност. Това заяви в ефира на NOVA депутатът от ГЕРБ Даниел Митов. 

 

"Разбира се, че санкциите Магнитски имат стойност. Но в момента те не са приоритет за държавата, това не е държавен въпрос. Пред държавата стоят въпроси като ще влезем ли в еврозоната, ще бъдем ли пълноправен член на Шенген, ще имаме ли пари по еврофондовете, ще можем ли да си подобрим инвестиционната среда и т.н. Пак ли ще се превръщаме в коментатори отпреди 3 години? Други са големите теми пред страната и предлагам на колегите да спрат да се държат като деца, а да започнат да се държат като политици, които са избрани от хората, за да реализират идеите си през управлението", коментира той.

 

"За съжаление колегите от ПП-ДБ се държат като политически анализатори. Усмихват се, че отново ще идем на избори. Откъде ще дойде подкрепа не мога да знам. Знам, че можем да се обърнем към колегите и да ги призовем да ни подкрепят, после да останат в опозиция", каза той.

 

Според него прочитът на ПП-ДБ за резултата от изборите е погрешен. "Те загубиха безвъзвратно част от избирателите си. Другата част им казват – "Бъдете политици".

 

На въпрос как така призовава тези, които наричат "най-корумпираните", Митов заяви, че "пачките и пуделите ги видяхме", но според него ПП-ДБ и колегите са политическа реалност, с която трябва да се съобразяват.

Имената от проектоправителството са доказани експерти, които могат да започнат да решават проблеми от първия ден в съответните министерства, категоричен е Митов, който бе предложен за външен министър в проектокабинета на Росен Желязков.

Още от "Политика"

Атанас Запрянов: Позицията на България за Срещата на върха на НАТО не може да бъде разсекретена, тъй като се базира на с

Тези документи не се изпращат до всички ведомства, а само до ведомствата, които ги касаят. Тук е и изискването на българския Закон за защита на класифицираната информация, обясни той

Прочетете повече прочетете повече

Бойко Борисов от трибуната: Да прекратим процедурата, да помолим за прошка! Ще се видим след изборите!

Лидерът на ГЕРБ добави, че новият лидер на парламента е председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов, защото сутринта по време на заседанието е изкомадавал ПП-ДБ, БСП и "Величие"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени