Даниел Митов: Правителство се самосвали поради своята арогантност и невъзможност да разговаря

"Кирил Петков не взе решение, защо защото е страхливец и се страхува да вземе решение за РСМ", каза той

Даниел Митов, ГЕРБ
Даниел Митов, ГЕРБ Източник: Zonanews

"Правителство се самосвали поради своята арогантност и невъзможност да разговаря. Ето, Макрон загуби мнозинството си, но започна веднага диалог - така работи демокрацията". Това заяви по NOVA зам.-председателят на ГЕРБ.

 

Втората причина заради която се свали правителството е хладилникът, тоест икономиката: цените на храните, на горивата, инфлацията, каза той. Свалихте правителството, за първи път се случва това нещо в историята. Възможно ли е победата да е пирова, бе попитан Митов.

 

Според него, няма пирова победа в случая - арогантността на правителството го е свалила. "Всеки може да свика едни хора за подкрепа. Това не е аргумент", коментира още той. Според Даниел Митов твърдението, че ГЕРБ е в изолация и затова поставя темата за РСМ, е абсолютно невярно.

 

"ГЕРБ не е в изолация. Всъщност ГЕРБ е трябвало да изземе част от функциите на правителството, защото френското предложение е добро и наистина гарантира интересите на България. Голямото неразбиране на това правителство по тази тема е видимо", допълни бившият външен министър.

 

Кирил Петков не взе решение, защо защото е страхливец и се страхува да вземе решение " , каза той. На въпроса дали ГЕРБ иска да управлява и с кого - с "Възраждане" ли, Митов отговори: Първо ние с "Възраждане" няма какво да работим заедно. Ние с тях нямаме общи цели. Ние от ГЕРБ сме следвали този принцип - спечелилият изборния трябва да търси мнозинство за управление. Като минат изборите ще говорим. Колкото и да фрагментиран един парламент, няма значение. Това е волята на хората, но се търсят компромиси, разговори и мнозинство".

 

Относно появата на Пеевски вчера и мнението му по въпроса, Митов обясни: "Нищо не съм си мислил и не съм видял Пеевски. За мен важното е, че трябва да решим темата Северна Македония, заключи той.

 

Относно това дали Борисов ще кандидатът на ГЕРБ за премиер, Митов заяви, че Борсов безспорно е най-подготвения, но какво ще стане и кой ще бъде, ще се види, когато се стигне до конкретни решения, настъпи ли моментът за това.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени