Даниел Митов: Президентът се опитва предизборно да лъже всички едновременно

Намигва към Дубай през назначения в служебния кабинет, държи в плен българските институции, коментира още Митов

Даниел Митов и Деница Сачева
Даниел Митов и Деница Сачева

Радев, когато му бе зададен въпрос защо е скрил декларацията на Б9 от българските граждани, започна да говори за моето посланическо място. Г-н президент, много ви благодаря, че не подписахте този указ да стана посланик, това е една от най-големите услуги, които някой ми е правил някога. По критериите на Радев аз не ставам за този пост, тъй като нямам картонче за агент от ДС", заяви зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов по повод изказването от днес на Румен Радев пред БНР и заяви, че когато няма аргументи се атакува лично опонента.

 

Митов продължи да пита, защо Румен Радев е скрил подписването на декларацията, както и защо публикувания документ от президентската администрация никъде не се споменава Русия. "Защо крие декларацията от Б9, защо не е взел позицията за Навални и за изгонените руски шпиони? Британското правителство и то ли е позволило отравянето на Скрипал и дъщеря му, Чешкото правителство ли позволи взривяването на складове на негова територия", отправи поредица от въпроси Митов. Шпионските мрежи са такива, защото действат извън волята на правителствата, коментира още зам.-председателят на ГЕРБ. "Радев се опитва да лъже всички едновременно - и на Запад, и на Изток. Намигва към Дубай през назначения в служебния кабинет, държи в плен българските институции", добави Митов. "Ако някой ще говори за заложени бомби да каже какви са. Това е някакво съждение от въздуха. Нямам представа за какво говори, който и да е казал това", заяви още бившият външен министър. 

"България трябваше вече да има стабилен и подкрепен от мнозинството кабинет. Очевидно има координация между БСП, "Има такъв народ" и Румен Радев, които са се състояли по време на консултациите и това се вижда в структурата на служебния кабинет", подчерта още Митов. "Държавния глава непрекъснато говори с недомлъвки и не отговаря на нито един политически въпрос, вместо това мрънка и сменя темата", допълни той.

 

Членът на ИК на ГЕРБ и бивш социален министър Деница Сачева подчерта, че всички помощи са осигурени и нищо не е спряло да действа. ""Смешен е плачът за актуализация за бюджета, защото всички плащания са обезпечени", обясни тя. "Всички плащания са гарантирани през Закона за държавния бюджет, Радев не е призовавал за такава актуализация. Интересуваше го само Изборния кодекс и промените за една нощ. Борисов предложи да бъде съставено правителство със задача актуализация - това не се прие", коментира членът на ИК на ГЕРБ. "318 млн. лв. внезапно за една нощ намери служебният кабинет за добавка на пенсионерите, не може да се говори за дупки в бюджета. Купува ли Радев гласовете на пенсионерите с тези 50 лв? Такива въпроси задаваха и на нас", продължи Сачева.


 

Още от "Политика"

Хампарцумян: Най-важната предпоставка за ръста на инфлацията е това, че догонваме европейския пазар

Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи показва институционална слабост, обясни финасистът

Прочетете повече прочетете повече

Премиерът и министър на външните работи Димитър Главчев ще участва в Срещата на Съвета на ОИСР на ниво министри

В момента в ОИСР членуват 38 държави, сред които най-развитите икономики от Европа, Северна Америка, Южна Америка и Азия, съставляващи 70 % от глобалното производство и търговия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени