Даниел Митов: Радев си го тегли към Кремъл, сърцето му си го тегли към Русия

Не може да назначиш за здравен министър човек, който в най-голямата криза, в пика на първата вълна, наричаше коронавируса "грипче" , каза още той

Даниел Митов
Даниел Митов Източник: NOVA NEWS
"Не може да назначиш за здравен министър човек, който в най-голямата криза, в пика на първата вълна, наричаше коронавируса "грипче" и се чудеше защо са всички тези мерки при положение, че този вирус не е нищо сериозно. След това дойде в парламента - същият този Стойчо Кацаров - и ни обясни, че той не бил антиваксър, а бил сбъркал в преценката си в началото на пандемията. Всеки може да сбърка в преценката си, но за по-малки неща. Когато искаш да бъдеш министър не можеш да бъркаш в преценката си за такива големи неща, от които зависи животът на милиони". Това каза зам-председателят на ГЕРБ Даниел Митов в предаването "Офанзива" по NOVA NEWS.
 
Румен Радев очевидно е сбъркал в преценката си да назначи Стойчо Кацаров за здравен министър. Това е още едно доказателство, че Румен Радев не може да управлява кризи и не може да управлява държавата изобщо. Той управлява държавата, той управлява здравната криза, добави Митов. 
 
Зелените сертификати се въвеждат, когато поне 70 % от населението е ваксинирано, а не 20-25 %. Зеленият сертификат, така както го въвежда това правителство, представлява побългарен вариант, защото е в противоречие с множество европейски регламенти, коментира зам.-председателят на ГЕРБ.
 
България трябва да си пази този капацитет, какъвто "Мариците" представляват. Ние имаме достатъчно капацитет в електроенергетиката, просто системата трябва да се ребалансира. Днес направихме в централата среща с представители на синдикатите и нашите експерти и се съгласихме около план за действие за намаляване и овладяване на растящите цени на електроенергията и второ - за ребалансиране на енергийния микс, допълни Митов. 
 
"Следващият президент ще се бъде проф. Анастас Герджиков. Румен Радев няма да може да спечели на първи тур, а във втория той ще има огромен проблем с подкрепата", убеден е той.
 
Ние трябва да си научим уроците от последните два парламента и по никакъв начин не можем отново да "почетвъртим" това упражнение - да изпращаме българските граждани през два-три месеца на избори. Това започва вече да създава нестабилност и проблеми както за икономиката, така и за политическата система - започват да се делегитимират партиите и многопартийната демокрация, заяви Даниел Митов. 
 
Радев си го тегли към Кремъл, сърцето му си го тегли към Русия, категорично заяви зам.председателят на ГЕРБ. "Триморието е лицемерие, Триморието е начин Радев да се опита да омекоти критиките към себе си. Но вчера цитира чешкия премиер Бабиш, който заяви, че и да искаме не можем да се откъснем от зависимостта си от Русия", допълни още Митов.
 
И прогнозира:
"Следващият президент ще се бъде проф. Анастас Герджиков. Румен Радев няма да може да спечели на първи тур, а във втория той ще има огромен проблем с подкрепата".

 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени