Даниел Митов: Румен Радев гази директно решенията на Народното събрание

БСП идеологически стои много далече от нас, така че не виждам партньорство

Даниел Митов, ГЕРБ
Даниел Митов, ГЕРБ Източник: Zonanews

"Дали Борисов ще се върне като депутат в НС, трябва да питате него, но ако желае, той ще се върне в парламента", коментира в ефира на bTV Даниел Митов от ГЕРБ.

 

За следващия парламент е важно да знаем, че вероятно може да се наложи да правим промяна на промяната, защото приетото от тях не работи. Определени закони, приети от тях са противоконституционни - като този за оглавяващия КЕВР.

 

За Магнитски се изговори всичко, за Влади Горанов не сме дискутирали това член ли е на ГЕРБ или не. Санкциите посочват системен проблем, а не персонален. Трябва да се приеме закон, който да гарантира превантивни мерки срещу корупционни практики.

 

В момента имаме на власт служебно правителство на човек, на когото му хареса да управлява, да държи и изпълнителната власт в ръцете си, освен президентската. На тези избори трябва да обясним ясно на българските избиратели, ГЕРБ да получи достатъчно подкрепа, за да състави правителство.

 

Със сигурност ще представим кабинет, няма колебания, че редовен кабинет задължително трябва да има. Президентът гази директно решенията на НС в подкрепа на Украйна - например за потенциалните санкции срещу Русия в ядрената енергетика.

 

БСП идеологически стои много далече от нас, така че не виждам партньорство. За ДПС трябва да се види как си прави кампанията, ако наливат вода в мелницата да се управлява през служебни правителства и завой към леко авторитарен режим, тогава няма как да стане, каза още Митов.

 

Аз ще го питам Мирчев (Ивайло Мирчев, бел. ред.) трябваше ли в рамките на заседанието, когато се обсъждаше контрола за главния прокурор Константинова да поиска почивка 30 минути и да създава комисия, която се занимава с модерацията на фейсбук. Това бе пълно фиаско и те не присъстваха в зала. Те не бяха там, в зала. А сега говорят по студиата колко е важна тази реформа, припомни зам.-председаателят на ГЕРБ.

 

Изнасилва се парламентът поради причината, че когато по-голямата юридическа общност твърди, че текстовете са противоконституционни, трябва да се помисли, добави той.

 

"Трябва да се работи системно и последователно. За да няма противоконституционни решения. Ние ще подкрепим текст за който знаем, че конституционния съд е казал че е ок. Тогава ще започнем разговор за изчистване на детайлите", добави Митов. 

 

 

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени