Даниел Митов: Румен Радев си създаде партия и се опита да завземе цялата власт в страната

Митов определи средата, в която протече предизборната кампания, като "изключително гнила и нездравословна"

Даниел Митов
Даниел Митов Източник: БГНЕС

"Успяхме да запазим позициите си". С такъв прочит на изборите Даниел Митов, заместник-председател на ГЕРБ, коментира резултатите от вота в студиото на "Денят започва" по БНТ.

 

Ние не водихме политическа битка на тези избори, ние водихме битка срещу Бойко Рашков и срещу неговите измислици, допълни Митов и определи средата, в която протече предизборната кампания, като "изключително гнила и нездравословна, а това се отрази и на хората".

 

"И какво показаха тези ревизии, както и нищо не показаха твърденията му за незаконни подслушвания, както и нищо не означават твърденията му за някаква банка, която притежавал Борисов", заяви Митов. 

 

Очакваме още адекватен отговор на въпроса какви бяха тези допълнителни машини, както и доколко машинните протоколи се разминават с броенето на разписките, допълни Митов. На въпроса как ще действат при предложен кабинет от "Продължаваме промяната" Даниел Митов отговори, че до този момент не са търсени за разговори и нямат яснота. 


По думите му всичко ще зависи от това дали политическата култура на разговор и диалог в парламента ще бъде възстановена или не. По отношение на президентските избори Даниел Митов заяви, че на първи тур Румен Радев е направил първа крачка към "завземане на цялата власт в държавата, за това на втори тур той трябва да бъде победен".

 

"Румен Радев си създаде партия, използва онези партии, които се наричаха протестни довчера. Това е такова политическо инженерстване и опит за завземане на цялата власт в държавата", коментира Даниел Митов.

Още от "Политика"

Мария Белова: Всеки глас за ГЕРБ ще върне нормалността в политиката и спокойствието на хората

По думите й след изборите на 9 юни трябва да бъде съставено редовно компетентно правителство с премиер, който има авторитет в Европа и може да носи политическа отговорност

Прочетете повече прочетете повече

Кандидати от ГЕРБ в Пловдив: Стабилност и работеща администрация за силно икономическо развитие

Всички те бяха категорични, че Шенген и Еврозоната са стратегически цели за ГЕРБ, които не могат да се постигнат без стабилно правителство и ясно управление

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени