Даниел Митов: Скандалът с подслушването е ченгеджийска операция и измама

По поръка на Радев махнаха директора точно на тази служба, която разкри руските шпиони, каза Митов

Даниел Митов
Даниел Митов Източник: bTV

Скандалът с подслушването е "ченгеджийска операция" и "измама", заяви заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов в предаването "Тази сутрин" по bTV. "Имат инструментите, имат властта - да извадят всичко наяве. До днес нямаме нито едно парченце доказателство. Някакъв човек им бил казал, но кой е този човек?", допълни Митов. По неговите думи "машините са такива, че не могат да се прикрият следите на подслушването", а освен това трябва да има разрешение за използването на СРС.

 

"Това е игра на институциите, те в момента се опитват да фабрикуват нещо, защото нямат доказателства", каза Митов. Той поиска да се извадят доказателства възможно по-скоро по този скандал и да се посочат източниците на тази информация. "Ние също искаме да знаем дали е имало подслушване и да се разграничим от хората, които са го извършили", но не се дават доказателства, заяви Митов.

 

"Някой им бил казал?! Нека кажат кои са им източниците. В България не могат да се унищожат следите. Винаги може да се докаже в ДАНС, издават се разрешения и в съда. За мен цялата тази история е измама. Не може Бойко Рашков да каже: "Ще изкарам доказателства, когато аз реша". Прехвърлят си топката с ген. Атанасов", каза Даниел Митов.

 

"От дни говорим за очакваните освобождавания. Беше ясно за ДАНС. Правителството се е превърнало в предизборен щаб на Радев. Това е недопустимо. Службите не са били обезглавени – те имат заместници, когато са в отпуска. Служебният кабинет обаче не може да се занимава с овладяване на територии. Не знам дали преди Димитър Георгиев (доскорошният директор на ДАНС, бел.ред.) е излизал в такива отпуски, важният въпрос е обаче, че сега са обезглавени службите. Те имат мандат точно, за да не бъдат самоволно местени. Те си партнират добре с чуждите служби и разбиха руска шпионска мрежа. Те не са бойкотирали нищо – когато премиерът ги повика те отидоха, но после той не ги прие. По поръка на Радев махнаха директора точно на тази служба, която разкри руските шпиони. Да не забравяме, че Радев и до сега няма позиция по този скандал. Знаем неговите сантименти и че сега играе двойна игра. Радев не е отдаден на нашата евро-атлантическа интеграция", добави зам.-председателят на ГЕРБ. 

 

"В момента действията на Руската федерация в целия западен свят е да се разрушават базисни принципи в демокрацията, от друга страна непрекъснато през корупцията превърната в оръжие, се опитват да корумпират определени хора, които могат да послужат за политическо влияние. Ние се опитваме да пресечем тези действия. Притеснението ни е, че с овладяването на службите ще прекъсне ефективната дейност по противодействие. Партньорските ни служби знаят как сме работили до сега", каза още Митов и добави, че според него лидерът на партията Бойко Борисов също ще участва на изборите и отново ще е водач на листа.

Още от "Политика"

Премиерът Димитър Главчев посети днес СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев”

При посещението в лечебното заведение на премиера днес стана ясно, че процедурата за закупуване на нов рентген е приключила и предстои финализирането на тази за скенер

Прочетете повече прочетете повече

Хампарцумян: Най-важната предпоставка за ръста на инфлацията е това, че догонваме европейския пазар

Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи показва институционална слабост, обясни финасистът

Прочетете повече прочетете повече

Премиерът и министър на външните работи Димитър Главчев ще участва в Срещата на Съвета на ОИСР на ниво министри

В момента в ОИСР членуват 38 държави, сред които най-развитите икономики от Европа, Северна Америка, Южна Америка и Азия, съставляващи 70 % от глобалното производство и търговия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени