Даниел Митов: Служебният кабинет до известна степен е и на БСП

Хората си го кръстиха този кабинет като шанс за Орешарски 2. Вкарваме олигарсите през различни хора, добави Митов

Даниел Митов
Даниел Митов Източник: БНТ

Важно е гражданите да видят служебния кабинет и първите му действия, заяви Даниел Митов, заместник-председател на ГЕРБ, в "Денят започва с Георги Любенов". Първото действие е уволнението на главния свидетел срещу съветника на президента Пламен Узунов от МВР, след това назначението на жена, която е не просто основател на партията на Васил Божков, а и член на ръководството, отбеляза Митов. "Онези олигарси, които последните години живеят извън България по разни дестинации, очевидно през президента добиват някакви позиции в администрацията", заяви заместник-председателят на ГЕРБ. И подчерта, че това, което виждат сега са много странни назначения. Заяви, че ще се противопоставят на уволнението на професионалисти и назначението на "някакви много странни хора". И определи като "много екзотичен избор" новоназначения шеф на НАП. 

 

"Факт е, че в публичното пространство излезе, че е продал фирма на подставено лице. Това е схема, която определено е проблем. Хората си го кръстиха този кабинет като шанс за Орешарски 2. Вкарваме олигарсите през различни хора. На мястото на някои хора бих бил много предпазлив в ентусиазма си за този кабинет", коментира Даниел Митов. За уволнението на предишната директорка, при която имаше изтичане на данни, Митов заяви, че аргументи за уволнение винаги ще се намерят.

 

По думите му в служебния кабинет има и попадения - министърът на външните работи, министърът на отбраната, които са професионалисти и с които той е работил. Митов коментира и избирането му за заместник-председател на ГЕРБ, като подчерта, че винаги е седял вдясно, в дясно-консервативното пространство. "Винаги съм седял в дясното и имам следния въпрос към десните хора и особено към тези от София. Те знаеха ли, че гласувайки за ДБ ще бъдат заведени при Радев? Знаеха ли, че ДБ ще вземе вота им и ще го занесе на човека на БСП? Беше ли им казано, че техния глас ще е даден на разположение на президента на БСП, защото този кабинет си е и на БСП. Те не можаха да влязат и сега  го правят през задния вход. Президента се опитва да направи подобни коалиционни формули, като се вида кой седи зад тях", заяви заместник-председателят на ГЕРБ. 

 

"Къде се разпада ГЕРБ?", риторично попита Митов. "Направихме много сериозен преглед на политиките. Идеята че ГЕРБ е така ще си отиде е заблуда. ГЕРБ е дълбоко споена партия", увери той. 

 

Още от "Политика"

ГЕРБ-СДС: Внасяме доклад за изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт и пътна безопасност!

Темата с безопасността по улиците е изключително чувствителна за по-голямата част от обществото ни. Да пиеш алкохол и да се качиш на колата не е инцидент, а съзнателно решение

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени