Даниел Митов: Служебният кабинет извършва болшевишки блицкриг

Рядко съм виждал чак такова озлобление у някои политически партии, добави той

Даниел Митов
Даниел Митов Източник: Булфото

Служебният кабинет, в който имат свои  представители БСП, Демократична България и тук-там – Мая Манолова, това си е правителство на тези три партии. Този кабинет извършва в последните седмици болшевишки блицкриг. И се занимава с неща, които не са му работа.Това каза в предаването "Неделята" по NOVA зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

 

Той подчерта, че това е правителство с ограничена легитимност. "Служебните кабинети в България, а и по света, имат една единствена задача – да организират избори. И втората им подзадача е да осигурят нормално съществуване на администрацията". След изборите ще се види кой и с кого ще разговаря, добави Митов. "Това не бива да се прави преди изборите. Г-н Тошко Йорданов изръси тази глупост с "терористите", но у мен не се заражда инстинкт за самосъхранение. Ние сме ги поканили на дебат, което е най-естественото нещо в едни избори. В момента не бива да се правят предварителни прогнози от когото и да било. Когато ни подредят избирателите – тогава ще се разбере. Трябва да възстановим културата на диалог и на разговор. Демокрацията е разговор", посочи Митов.

 

По думите му средата, в която се провежда предизборната кампания, е негативна. Рядко съм виждал чак такова озлобление у някои политически партии, които са решили, че антиГЕРБ риториката им носи някаква полза. Не мисля, че те с това печелят прекалено много. Може би с малко по-рационално говорене и по-позитивна кампания биха спечелили повече, заяви Даниел Митов.

 

"При срещите си с избирателите ни няма омраза към ГЕРБ, каквото впечатление създават някои от лидерите на партии. Не мисля, че г-н Борисов е предприел тактиката на Слави Трифонов. Негова работа си е (на Бойко Борисов, бел.ред.) защо не дава интервюта, но моето мнение е, че в последно време журналистите не обръщат внимание на г-н Спецов, на имотите на г-н Рашков и това може би генерира определено отношение към някои медии. Предполагам, че трябва да мине определено време ,за да може тези медии да осъзнаят, че имат двоен аршин", коментира водачът на листата с народни представители в 24 МИР София Даниел Митов.

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени