Даниел Митов: Сценаристът на този хаос е Румен Радев

Най-вероятно ще се отиде на трети избори, прогнозира той

Даниел Митов
Даниел Митов Източник: NOVA

Неспособността на партиите да се разберат за редовен кабинет създава политическа криза, която скоро може да се превърне в политическа. Трябва да се справяме с инфлация, трябва да се справяме с нова вълна от Ковид, Плана за възстановяване и развитие. Опасявам се, че сценаристът на целия хаос се намира в Президентството и това е Румен Радев. Неговата цел е да бъде избран за втори мандат. В негова полза е служебният кабинет да управлява, Бойко Рашков да бъде вътрешен министър и да продължи с манипулацията на изборите, както го направиха миналия път. Това каза пред NOVA Даниел Митов от ГЕРБ-СДС на влизане в парламента, където днес трябва да бъде решен сложният казус с изтеглената номинация на "Миа такъв народ" за министър-председател.

"На предишния вот те тормозиха брутално наши членове и симпатизанти. Радев е човекът, който носи отговорност за ситуацията в момента. Създаде тежко разделение в обществото", добави зам.-председателят на ГЕРБ. "За нас има значение максимално бързо да изтече конституционната процедура. Най-вероятно ще се отиде на трети избори", завърши Митов..  

Още от "Политика"

Желязков пред Алиев: Азербайджан е ключов партньор за България за енергийната диверсификация

Отношенията между Азербайджан и България са не само приятелски, те са издигнати до ниво стратегическо партньорство, което отвори нова страница в двустранните връзки, отбеляза президентът Илхам Алиев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени