Даниел Митов: Танковете Т-72 могат да бъдат дадени на Украйна, а Германия да даде танкове "Leopard"

Очевидно по волята на Радев служебният кабинет не изпълнява докрай решенията на НС, допълни зам.-председателят на ГЕРБ

Даниел Митов, ГЕРБ
Даниел Митов, ГЕРБ Източник: Zonanews

Заради пасивността на служебния кабинет, в момента се губят възможности да модернизираме, както противовъздушната си отбрана, така и други елементи от нашите отбранителни способности, заяви Даниел Митов пред БНТ.

"НАТО категорично заяви, че запасите на държавите членки са на изчерпване и трябва да се увеличи капацитетът и да се започне по-сериозно производство - вместо да мислим за това - казваме - няма да изпращаме. Очевидно по волята на Радев служебният кабинет не изпълнява докрай решенията на НС", каза Митов.

По думите му след следващите избори ще има парламент, който е длъжен да започне да мисли сериозно за съставяне на кабинет, защото "когато става въпрос за сигурността ни в НАТО, вече разговорът е, че двата процента от БВП, който трябва да отделя всяка страна - не са таванът, а минимумът, от който трябва да се започне, за да се гарантира сигурността на държавите членки и на Алианса", каза Даниел Митов.

Според него България има възможност в момента да замени старо съветско оръжие с модерно, съвместимо с НАТО-вските стандарти въоръжение и имаме конкретно предложение. Танковете Т-72 могат да бъдат дадени на Украйна, а Германия да даде танкове "Leopard".

Още от "Политика"

Даниел Митов: Трябва да се прекрати глупавата теза, че едва ли не заради "Балкански поток" е започнала войната в Украйна

Надяваме се ПП-ДБ да се научат как се реализират тези проекти и как се отстояват интересите на страната, подчерта Теменужка Петкова

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени