Даниел Митов: Трябва да се прекрати глупавата теза, че едва ли не заради "Балкански поток" е започнала войната в Украйна

Надяваме се ПП-ДБ да се научат как се реализират тези проекти и как се отстояват интересите на страната, подчерта Теменужка Петкова

Даниел Митов
Даниел Митов Източник: Zonanews

Трябва да се прекрати глупавата теза, че едва ли не заради "Балкански поток" е започнала войната в Украйна. Това заяви на брифинг в парламента зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов. 

 

Ние притеснение за проекта "Турски поток" нямаме. ПП-ДБ могат да създават колкото си искат анкетни комисии, добави Теменужка Петкова. Тя направи този коментар във връзка с информацията, че ПП-ДБ са внесли в деловодството на НС проект на решение за създаване на Временна комисия, която да изследва фактите и обстоятелствата около пътната карта за изграждане на "Турски поток".

 

Теменужка Петкова, ГЕРБ
Теменужка Петкова, ГЕРБ Източник: Zonanews

"Комисията, която ПП-ДБ предлагат да бъде създадена, е добър повод да предложим създаване на временна комисия, която да разследва всички факти и обстоятелства с изнесените твърдения от журналиста Христо Грозев за корупция по времето на кабинета на Кирил Петков при износа на оръжия. Тази тема се разследва в Украйна", заяви Теменужка Петкова.

 

"Ние не се страхуваме от никакви временни комисии. Надяваме се ПП-ДБ да се научат как се реализират тези проекти и как се отстояват интересите на страната", добави Петкова.

 

"Турски поток" е проект на Република Турция. Нашият проект се казва "Балкански поток". Аз и "Газпром" сме подписвали само паметна бележка, тя е предоставена на ДАНС и ако всеки един от вас (журналистите, бел. ред.) я поиска, ще му бъде предоставена", добави Петкова.

 

Според Томислав Дончев повдигането на темата за "Балкански поток" показва "политическа безпомощност".

 

Томислав Дончев
Томислав Дончев Източник: Zonanews

 

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени