Даниел Митов: Убеден съм, че ГЕРБ ще бъде първа политическа сила

Оголеното озлобление на служебния кабинет цели да удари ГЕРБ преди изборите

Даниел Митов
Даниел Митов Източник: bTV
Убеден съм, че ГЕРБ ще бъде първа политическа сила и не може да заобикаляме волята на избирателя. Това заяви в предаването "Денят започва" по БНТ зам.-председателят на ПП ГЕРБ Даниел Митов. Служебният кабинет не е изнесъл нещо кой знае какво, от което да имаме да се притесняваме. Всичките неща, които ги говорят в момента, в един момент ще се окаже, че са си правени по закон и по процедура. Ако има истински нарушения има институции, които се занимават с тези неща. На служебните министри, на които изобщо не им е работа да се занимават с тези неща, работата им е да организират изборите, където те се провалят драматично, отбеляза Даниел Митов.
 
"Целият разговор около наложените санкции на Божков и Пеевски е естествено продължение на амбицията на администрацията на Джо Байдън да помогне в заздравяването на демократичните институции в партньорските държави, това е нормално". Така коментира работата на служебното правителство Даниел Митов. "Ние не водим сериозен разговор накъде върви държавата, единственото нещо, което виждаме е едно озъбено, озлобено, реваншистко правителство, на което очевидно президентът Радев му е дал инструкции всеки ден да излиза с пресконференции и да обяснява, че едва ли не кой знае какво се е случило", заяви Митов.
 
"Ако има корупция, да кажат какви са тези пари, колко са и къде са изтичали. Санкциите наложени върху определени фирми ще бъдат ползвани да бъдат удряни бизнеси, които очевидно ще трябва да освободят някаква пазарна ниша, където да се намесят хора свързани с други политически кръгове около Румен Радев и служебния кабинет. Не само че ще заявяваме, че ще управляваме, ние отново ще бъдем първа политическа сила", категоричен бе Митов.
 
"Лидерът на партията е несериозно да се откаже. Когато отиваш на избори, трябва да си водиш партията", така коментира Митов участието на Бойко Борисов в следващия парламент. "Ако прецени да не влиза в Народното събрание, това ще си е негово решение, то ще бъде на базата на резултат, потенциални коалиции и т.н. След последните избори Бойко Борисов даде ясни сигнали накъде иска да върви партията", заяви още Митов.
 
"Аз не съм бягал от отговорност, въпреки че ми беше ясно, че шансовете да се състави кабинет бяха меко казани ниски. Ако ще ме използват държавата да върви напред, да осигурим еволюция на българската институции , аз съм готов да бъда използван", каза Митов по повод евентуалното повторно издигане на кандидатурата му за премиер. Увеличението на секциите в чужбина и в това число секциите в Турция е огромен проблем, според Митов. Възможните коалиции ГЕРБ ще ги коментира, след като види вота на българските граждани.

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени