Даниел Митов в НС: Задава се нова вълна на реставрация, мрачни и вредни създания изпълзяват, готови да отмъщават

Във властта се връщат мрежите на ДС

Даниел Митов
Даниел Митов Източник: ПИК

Зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов от парламентарната трибуна към десните гласоподаватели на новата коалиция. "Искам да се обърна не към новото мнозинство, а към десните избиратели в България, които по една или друга причина са гласували за някоя от партиите в коалицията. Трябва да кажем, че новото мнозинство се доминира от партия, която ще постига леви цели с десни инструменти. Друга една коалиция твърди, че вече няма ляво и дясно. Третата партия твърди, че е антисистемна партия, предстои да разберем коя е системата, която ще борят и с какви антисистемни инструменти. Четвъртият елемент е бившата комунистическа партия, която не се е отказала от тоталиратарното си наследство и винаги е обслужвала интересите на бившия репресивен апарат на предишния режим", каза той.

 

Той заяви, че се оформя едно ляво-либерално управление подобно на Тройната коалиция. А тези, за които са гласували, връщат бившата комунистическа партия и мрежите на ДС обратно във властта.

 

Според него новото правителство се вписва в духа на ултралибералната лудост. "Определена група хора ще безчинства на политическия терен, което ще доведе до това още едно поколение да загуби енергията си в деструктивни неща", заяви Митов. 

 

Той беше категоричен, че да се облепя с етикети голяма политическа група, означава да се унищожава демокрацията. "Очакването преходът да приключи все се отлага - рецидивистите все се оказват на власт. Съвет - новата коалиция да се старае много, защото няма право на провал. В Бъългария преходът не е свършва - задава се нова вълна на реставрация. Мрачни и вредни създания изпълзяват, готови да отмъщават", възмутено коментира зам.-председателят на ГЕРБ.

 

"От всяка нова власт се очаква да надгражда. Днес виждаме "знакови промени" - заявки за харчене на много пари, които заплашват членството ни в еврозоната", добави бившият външен министър в правителството "Борисов 2". 

 

Митав коментира, че стратегията на новата коалиция е като дипломна работа на студент. "МС ни предлага повече администрация, механизмите са подсказани от БСП. Силовите министерства с под контрола на Радев", каза още Митов. 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени