Даниел Митов: Вчера стана ясно, че коалицията се управлява от БСП, а Корнелия Нинова е министър-председател

"Оказа се, че фирмата посредник за закупуване на газ, е бившата фирма, в която е работил новоназначеният шеф на "Булгаргаз", съобщи Митов

Даниел Митов
Даниел Митов Източник: Zonanews

Даниел Митов: Оказва се, че България купува руски газ, но чрез посредници - bTV Новините

 

"България продължава да купува руски газ, но го купува през посредници", заяви в предаването "Тази сутрин" по bTV Даниел Митов - зам.-председател на ГЕРБ.

 

"Оказа се, че фирмата посредник е бившата фирма, в която е работил новоназначеният шеф на "Булгаргаз". Изведнъж тази фирма става много важна.

 

Тя освен, че купува руски газ, продава го скъпо на държавата, след което го купува отново същия тоя газ, който е продала на 102€, ако не се лъжа, а го купуват на 82€", заяви Митов. 

 

И в момента съществуват възможности за дотавка на газ. Има достатъчно изградена инфраструктура. Но целта е едни хора да печелят по 100 и отгоре млн лева от комисионна. Интерконекторът започна да се изгражда през 2019 г. 
 
Трябваше да започне да се строи, иначе тръбата щеше да стои в нивите. Една трета от тръбата на Балкански поток е вече изплатена от такси. Рафинерията в Бургас може да се прекалибрира за друг петрол, защото в крайна сметка след извесно време ще се стигне до ембарго на руски петрол. Ако българското праветелство наистина се противопоставя на Русия трябва да подкрепи това ембарго и да осигури алтернативни доставки.
 

На практика управляващата коалиция върна мутренските времена обаче през държавата, смята още той. Вчера стана ясно, че коалицията се управлява от БСП, а Корнелия Нинова е министър-председател, заяви Даниел Митов в коментар за гласуваната вчера в парламента военна помощ за Украйна.

 

"Три от партиите искат да се изпрати оръжие, четвъртата не иска е в един момент надделява четвъртата, тоест малцинственото мнение в коалиционната формула. За мен е очевидно какво какво се случи", обясни той.

 

"Кому беше нужно да се приема решения народното събрание, което фактически не променя нищо", попита той. Когато ти предлагат текст за подкрепа на Украйна не можеш да не го подкрепиш. ТОва решение вчера беше абсолютно импотентно.

 
България можеше да изпрати системи за ПВО. Можеше да изпратим онова старо съветско желязо, което в мамента е необходимо на Украйна и  така щяхме да закупим нови и да модернизираме армията си по Натовски стандарти.
 
Според Христо Гаджев нищо с тези ремонти няма да се случи. Когато трябва да ремонтираме кораби те не могат да дойдат до пристанище Варна. Ако ремонтираме стара съветска техника ни трябват руски части. Няма от къде да ги купим.
 
Украйна иска от нас военна помощ, но нашите политици са успели да извият ръце на посланник Мускаленко с това писмо, само и само да оцелее коалицията.
 
Това правителство се самоизяжда отввътре. Виждате какво се случва и как този министър председател управлява държавата. Той не може да овладее една криза. Изпари се митът за нулевата толерантност към корупцията. И схемата с газта го доказва. ГЕРБ си е взела поуки от грешките които едопускала и мисля че е готова отново да влезе в управлението на страната".
 
 

Още от "Политика"

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени