Даниел Митов,: За мен няма никакво съмнение, че проф. Герджиков ще отиде на балотаж

Всеки ден цените на растат, цените на тока стават по-високи - това министрите на Радев докараха на българските граждани

За мен няма никакво съмнение, че проф. Герджиков ще отиде на балотаж и че най-вероятно той ще бъде победител на следващите президентски избори. Това заяви в предаването "Говори сега" по БНТ Даниел Митов, зам.-председател на ГЕРБ.

 

Хората живеят в реалност, която не им харесва. Виждаме как расте инфлацията - всеки ден влизаме в магазините, всеки ден цените на растат, цените на тока стават по-високи. Това е картината, която в продължение на пет месеца министрите на Румен Радев докараха на българските граждани, смята Митов.

 

Когато е било нужно, правителствата на ГЕРБ са правили всичко възможно да помогнат на хората, посочи той, като даде пример с добавката от 50 лв. за пенсионерите. Консервативната дисциплина във фискалната сфера създава добри условия за увеличаване на доходите, категоричен е Митов.

 

Той коментира въпроса дали ГЕРБ ще изпадне в изолация като вероятен партньор след изборите. Всички партии от последните два парламента са вече партии на статуквото. Статуквото в момента са хората, които управляват - Румен Радев, неговите служебни правителства и партиите, свързани с него. Това е статуквото, подчерта Митов.

 

По всички социологически проекции, ГЕРБ отново ще бъде първа политическа сила, допълни той. Дали Даниел Митов ще е кандидатурата за премиер на ГЕРБ след изборите - той заяви, че това е партийно решение, но е готов за това.

 

Митов коментира и разкритията на "Пандора пейпърс" и бившия министър на ГЕРБ Николай Младенов, чието име фигурира там заради притежание на офшорна фирма. Митов посочи, че не се е чувал с Младенов, тъй като самият той веднага е изяснил ситуацията. Смята обаче, че отношението към офшорните зони трябва да бъде преразгледано.

Още от "Политика"

Даниел Митов: Трябва да се прекрати глупавата теза, че едва ли не заради "Балкански поток" е започнала войната в Украйна

Надяваме се ПП-ДБ да се научат как се реализират тези проекти и как се отстояват интересите на страната, подчерта Теменужка Петкова

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени