Даниела Дариткова: Безпринципни коалиции никога не сме правили, няма и да правим

България в ситуация на криза се нуждае от единство и отговорни решения, каза тя в сутрешния блок на НОВА

Даниела Дариткова: Безпринципни коалиции никога не сме правили, няма и да правим
Даниела Дариткова: Безпринципни коалиции никога не сме правили, няма и да правим Източник: НОВА

„Ще приемем волята на българския избирател такава, каквато е. България в ситуация на криза се нуждае от единство и отговорни решения. Ние нямаме врагове, имаме опоненти. Смятаме, че може да се търси консенсус по много въпроси. Безпринципни коалиции никога не сме правили и няма да правим”. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова.  
На този етап имаме решение на националната конференция на ГЕРБ да не се коалираме с представители на БСП, добави Дариткова. Водим разговори единствено със СДС, с които можем да се явим заедно на изборите, защото нашите политически програми и европейско-политическо семейство съвпадат, каза още председателят на ПГ на ГЕРБ. 

По думите й е признак на лоша парламентарна практика да се променя Изборния кодекс непосредствено преди изборите. „Това ще създаде впечатление и ще позволи да се внушава, че изборите няма да са честни и коректни”, каза Дариткова. И допълни: „Внушението, че изборният процес не може да бъде отразяван коректно и че са възможни някакви манипулации само допълнително ще откаже гражданите да участват в него”.

Тя посочи, че правомощията на президента се свеждат до това с указ да определи датата на изборите. „Правомощията на представителите на политическите партии в парламента са да обсъждат и изменят Изборния кодекс. Обсъждахме го през октомври, 2020 година-тогава нямаше такива предложения”, коментира Дариткова.

Още от "Политика"

Проф. Костадин Ангелов: Много скоро грешката с избора на шеф на НЗОК от ПП-ДБ може да бъде поправена

В хода на дебата относно избора на нов подуправител за Здравната каса председателят на парламентарната здравна комисия обясни колко неподготвен е сегашният шеф на НЗОК от ПП-ДБ

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени