Дариткова: БСП системно саботира правителството

Искането на БСП за ваксината "Спутник V" е лобизъм, каза председателят на ПГ на ГЕРБ

Даниела Дариткова
Даниела Дариткова Източник: ПП ГЕРБ

Картината на отсъстващата опозиция е типична за 44-тото Народно събрание. Това заяви Даниела Дариткова. Тя обвини левите с постоянен саботаж на работата на законодателния орган. Дариткова смята, че БСП са лобисти. Нинова лобирала за един учебник и за една ваксина. "На всички е известно, че делата са по-ценни от думите. Призовавам българските граждани да се позоват на максимата по делата им ще ги познаете", призова д-р Дариткова. Тя напомни на БСП внимателно да съставят листите си за изборите, защото в 44-то Народно събрание от ГЕРБ са били свидетели на тежка некомпетентност от страна на колегите им от ляво.

 

"Не може да правиш проект на решение и да задължаваш НС да го обсъжда, още повече да искаш да задължиш правителството да наруши действащото законодателство по отношение на лекарствените продукти в хуманната медицина, към което спадат и препаратите за ваксинопрофилактика на ковид. Съгласно законодателството на ЕС е въведена централизирана процедура на ЕС за разрешаване на употреба на лекарствени продукти и е регламентиран нейния обхват. Централизираната процедура е задължителна за определени продукти, в т.ч. и ваксината във всичките й разновидности. Освен липса на експертиза, липсва и информация, защото в момента Брюксел извършва консултация с представители на руския производител", коментира предложението на БСП д-р Дариткова.

 

Тя уточни, че в момента в България са доставени 300 000 ваксини, а са поставени 188 512 ваксини. По думите й разликата в количествата е заради ваксинационния план, който гарантира поставянето на втора доза на всеки ваксиниран, за да не се компрометира процеса на имунопрофилактика.

"Отговорността по време на епидемия на всеки депутат е да бъде в помощ на действията на държавата против епидемията. Системният саботаж, който БСП прави на всички действия на правителството, в никакъв случай не е от полза на парламентаризма. При национални предизвикателства трябва да се обединяваме. Призовавам към отговорно поведение и да не се спекулира с теми, чувствителни за обществото", апелира в заключение председателката на ПГ на ГЕРБ. 

Още от "Политика"

Даниел Митов: Трябва да се прекрати глупавата теза, че едва ли не заради "Балкански поток" е започнала войната в Украйна

Надяваме се ПП-ДБ да се научат как се реализират тези проекти и как се отстояват интересите на страната, подчерта Теменужка Петкова

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени