Държавният департамент ще разгледа възможността да обяви Русия за страна-спонсор на тероризма

В момента като такива са признати Северна Корея, Иран, Куба и Сирия

Нед Прайс
Нед Прайс Източник: U.S. Department of State

Държавният департамент ще разгледа "всички потенциални варианти" за привличане на РФ към отговорност, в това число и чрез признаването й за спонсор на тероризма. Това заяви на брифинг говорителят на Държавния департамент Нед Прайс.

 

"Работим с около 30 страни на четири континента, за да накараме Руската федерация да плати огромна цена - с помощта на нашите икономически санкции, други икономически мерки, вкл. мерки за експортен контрол. Ще разгледаме всички потенциални варианти, които са ни достъпни по закон, варианти, които биха позволили Русия да бъде привлечена към отговорност", заяви Прайс. 

 

Според определението на Държавния департамент, за държава-спонсор на тероризма се обявява страна, която "нееднократно е оказвала подкрепа за актове на международен тероризъм". В момента като такива са признати Северна Корея, Иран, Куба и Сирия. 

 

Държавният департамент ще разгледа възможността да обяви Русия за страна-спонсор на тероризма
Държавният департамент ще разгледа възможността да обяви Русия за страна-спонсор на тероризма Източник: Скрийншот/сайт Държавен департамент

 

Още от "Политика"

Комунистическият следовател Бойко Рашков нападна още един журналист, млати оператора и него с чадър (ВИДЕО)

Преди това Рашков счупи телефона на колегата Николай Караколев преди комисията, на която депутатите трябваше да го изслушат за връзките му с контрабандистите Марин и Стефан Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени