ДБ иска Радев да свика КСНС за кризата с коронавируса

Действията за овладяване на ковид вълната се превръщат в политическа и институционална криза, добавят от коалицията

Лидерите на "Демократична България"
Лидерите на "Демократична България" Източник: БНТ

ДБ призовава Румен Радев да прекрати кампанията си и да свика Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) във връзка с ковид кризата, се казва в официално становище. От обединението смятат, че действията на правителството са непредсказуеми.

 

"Действията за овладяване на ковид вълната се превръщат в политическа и институционална криза. Прилагат се мерки без никаква предсказуемост, без обществена подкрепа, без никаква информационна кампания, без адекватни мерки за компенсация за семействата и бизнеса", се настоява в становището.

 

Според ДБ на заседанието на КСНС партиите трябва да се опитат да постигнат съгласие по работещи мерки за справяне с кризата.

 

"КСНС трябва да одобри план за ясни, предвидими и обществено приемливи мерки за овладяване на ковид вълната. Той е необходим, за да се изгради политически консенсус и партиите да загърбят популистките залитания в предизборно време и всички заедно да постигнем работещи и обществено приемливи решения", призовават в позицията си от "Демократична България". 

Още от "Политика"

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов: България е ключов съюзник на източния фланг на НАТО и играе решаваща роля

В изказването си той акцентира, че агресията на Русия срещу Украйна е напомнила, че стабилността и сигурността в Европа не могат да се приемат за даденост

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени