ДБ няма да подкрепи проектокабинета на "Има такъв народ"

Бойкикев не обясни и този път защо техните т.н. "приоритети" са единствено и само в услуга на обвинени олигарси и "приватизатори-пеликани"

Христо Иванов
Христо Иванов

С абсолютно единодушие беше взето решение, че ние не можем да подкрепим предложението на ИТН за състав на МС. Това съобщи преди минути съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

 

"Много ясно казахме от самото начало, че няма да подкрепим, каквото и да било правителство, че ще подкрепим само и единствено правителство, което може да направи тази промяна. Казахме ясно, че с промяна с ДПС през задния вход не може да се прави. Ние днес абсолютно не можем да допуснем да подведем своите избиратели. Избирателите, които поискаха промяна и които протестираха, подкрепяйки едно правителство, което не можем да наречем правителство на промяната. Можем ли ние да подкрепим едно мнозинство, което открито се декларира като плаващо мнозцинство и то в положение, че в самия процес на преговори виждаме индикации за отвореност към ДПС", поясни още коминтерновският наследник.

 

"Не сме се договаряли за документа,в който липсват ключовите приоритети на ДБ-няма предсрочно прекратяване на мандата на Гешев, има за ветеринари и животновъди. Няма ангажимент за конституционна реформа на Всс и прокуратурата,която е предпоставка за парите по Плана, няма реформа за КПКОНПИ и предсрочно прекратяване на мандата на Цацаров", продължи с опорките Христо Иванов-Бойкикев, без да обясни защо техните т.н. "приоритети" са единствено и само в услуга на обвинени олигарси и "приватизатори-пеликани".

 

"Няма ангажимент за прочистване на МВР, няма мерки за възстановяване на енергийния ни суверенитет, няма мерки за корупцията и мръсните пари, няма твърд ангажимент за приемане на еврото. При тези липси можем ли ние да подкрепим-НЕ!", коментира Христо Иванов-Бойкикев.

 

"Аргументите ни са свързани с множество фактори, които заедно и поотделно обуславят това решение. Ние се явихме на изборите на 4 април и на 11 юли с много ясната заявка, че трябва да бъде излъчено правителство на промяната и то на дълбоката промяна. Правителство, което има програмата, капацитета и личния състав, за да промени България", обясни Христо Иванов.

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени