Делян Добрев: Асен Василев се е возил в колата на шефа на "Лукойл" в почивен ден

Показвам данните и срещу тях няма какво да кажат. За това са толкова ядосани, заяви той

Делян Добрев-
Делян Добрев- Източник: Zonanews

Делян Добрев от ГЕРБ отговори на Венко Сабрутев от ПП-ДБ, който го обвини, че изнася лъжи за печалбите и загубите на България от Лукойл. "Защо не ме поканихте вчера, кога то Венко Сабрутев 10 - 15 минути е сипал лъжи? А сега на мен не ми давате да кажа две изречения. Беше редно, когато мен ме няма, да го прекъснете. Аз по този начин никога не съм говорил срещу никого - без доказателства. Показвам данните и срещу тях няма какво да кажат. За това са толкова ядосани", заяви той.
 

Делян Добрев и Цветанка Ризова
Делян Добрев и Цветанка Ризова Източник: Скрийншот видео кадър

Добрев показа фактури в студиото на "Лице в лице" по bTV, според които България е платила за една година и десет месеца, когато ПП-ДБ са били на власт, 5 милиарда и 800 милиона долара за режима на Путин, купувайки руски нефт.

 

"Това е демагогия, да си платил на режима на Путин близо 5 милиарда долара или над 10 милиарда лева, и да скърбиш за Навални във фейсбук", каза Добрев.

 

Делян Добрев показа доказателства за думите си
Делян Добрев показа доказателства за думите си Източник: Скрийншот видео кадър

"Две са причините да сипе лъжи този партиен комсомолец. Всеки път, когато заговоря за Русия и как "Промяната" са финансирали режима на Путин, те скачат. Втората причина е, че Сабрутев има лични отношения с Асен Василев. Разбра се, че финансовият министър е ходил в централата на "Лукойл", каза Добрев. 

 

"Защо Сабрутев е толкова чувствителен на тема Русия. Защото той е служител на "Газпром", каза Добрев. И допълни: "Сабрутев идва от една страна, защото партията му е поръчала, а от друга страна да защити Асен Василев, защото се разбра, че Василев се е возил в автомобила на шефа на "Лукойл" в почивен ден и е ходил в централата на "Лукойл". Тоест, хем е служебно, хем е лично, и той затова е тук".

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени