Делян Добрев: До мен достигна слух от кулоарите, че ще заседаваме до 15 август, за да е по-удобна датата за избори

"Днес ще се разглеждат несъществени теми, а не важните за обществото - нито Плана за възстановяване, нито цените на горивата. Няма проекти за Плана за възстановяване." - каза той

Делян Добрев, ГЕРБ
Делян Добрев, ГЕРБ Източник: Zonanews

Кворумът винаги е бил отговорност на управляващите. Преди да падне правителството пак не се регистрирахме често, защото е отговорност на управляващите. Това заяви Делян Добрев от ГЕРБ пред NOVA NEWS. 

 

"Днес ще се разглеждат несъществени теми, а не важните за обществото - нито Плана за възстановяване, нито цените на горивата. Ние сме в залата. Това, че не участваме в регистрацията, не означава, че не участваме в гласуванията. Няма проекти за Плана за възстановяване. Самият план беше забавен с една година, за да бъдат вкарани два лобистки проекта - 1 милиард за батерии", допълни той. 

 

"Миналата година, април месец, никоя държава не беше внесла плана. Ние оставихме план, който беше на 99% готов с надежда ново правителство да нанесе корекции. Те са свързани обаче само с комисионни, корупция и два проекта за 3 млрд. лв., които няма да облагодетелстват обществото", заяви енергийният експерт от ГЕРБ.  

 

"До мен достигна слух от кулоарите, че депутати на БСП ще си отменят ваканциите и ще заседаваме до 15 август. Явно искат да си изберат по-подходяща дата за избори през октомври. Не разбирам защо да не могат да направят правителство, при все, че продължават да купуват руски петрол.

 

И нещо повече, изнудваха ЕК да позволят на България да го прави. Те купуват и газ от посредник на "Газпром", който бе един от тримата такива до 2012 година. Тогава ГЕРБ махна посредниците за газа. Това е компания, която е регистрирана в Швейцария", каза Добрев. 

 

"Не купуваме газ от "Газпром", а от техни посредници в Швейцария и Гърция. БСП и Промяната нямат никакви разминавания. И двете партии са ориентирани на изток, но "Промяната" искат да си мислим, че не е така", каза депутатът.  

 

Добрев подчерта, че ние не спираме да купуваме руски газ, но сега го купуваме по-скъпо заради посредниците. 

"Ако ние не си вземем количествата по азерския договор, ще трябва да си платим тези количества. Дали ще платим или не, ще се реши в дело, в което руската страна ще твърди, че има форсмажор и са се позовали на клауза в договора. Българската страна ще твърди, че това не е форсмажор и Арбитражния съд ще трябва да реши", обясни той и допълни, че става въпрос за сума от около 600 млн. евро. 

 

"Ако ви върна един месец назад, когато говорех, че бензинът и дизелът се надписват с 1 лев на горе, никой не обръщаше внимание. Как ще се получи таванът на цените, аз мога да ви дам веднага два пазарни механизма, с които да се постигне", каза той. 

 

Още от "Политика"

Общинските съветници от ПП-ДБ-СС в столицата искат кметът Терзиев да забрани честването на руския Ден на защитниците на

България е една от държавите най-обилно "обгрижвана от Руската пета колона, чиито пипала са плъзнали във всички сфери на нашия обществен и политически живот

Прочетете повече прочетете повече

Делян Пеевски: Отказах на Христо Иванов делкането, седя в скута ми, пи мазно турско кафе, иска Андрей Янкулов за главен

Изявените евроатлантици от ПП-ДБ провалят в момента проекта на "Уестингхаус" за ядрена централа заради Свилен Спасов, агента на Държавна сигурност

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени