Делян Добрев: Джендърменът "Ники трябва да пътува" пак се обяснявал за Лукойл!

Уважаеми избиратели на ДБ, прогледнете за фактите! Пак ли ще вкарате Денковците и Асенвасилевците във властта, пита народният представител от ГЕРБ-СДС

Делян Добрев
Делян Добрев Източник: Zonanews

Депутатът Делян Добрев от политическа партия ГЕРБ отправи остри критики към бившия министър-председател Николай Денков и бившия финансов министър Асен Василев във връзка с политиката им спрямо руската петролна компания "Лукойл" и санкциите на Европейския съюз срещу Русия.

 

В публикация в социалните мрежи, Добрев обвини Денков и Василев в прекомерно обслужване на руските интереси, твърдейки, че техните действия са довели до значително увеличение на вноса на руски петрол в България след началото на войната в Украйна.

 

Според Добрев, България е станала "единствената държава в Европейския съюз с излаз на море, която продължи да купува руски петрол" след въвеждането на санкциите. Той твърди, че страната е увеличила вноса си от 15 милиона барела годишно преди войната до 45 милиона барела след това.

 

Депутатът от ГЕРБ посочва, че действията на Василев и Денков са генерирали приходи от "5 796 749 877 щатски долара (5,8 милиарда) за режима на Путин", позовавайки се на "официални данни", без да уточнява източника им.

 

Добрев също така обвинява Асен Василев в близки отношения с ръководството на "Лукойл" в България, твърдейки, че "Асен Василев се вози през почивните дни в личния автомобил на Александър Величков - шефа на Лукойл за България". Според депутата, за това има "данни в службите" и Величков е признал факта в парламента.

 

Делян Добрев заявява, че благодарение на натиска на ГЕРБ, от 1 януари 2024 година България е прекратила закупуването на руски нефт. Той подчертава, че това не е довело до негативни последици за икономиката или потребителите, като припомня, че "Лукойл нито е фалирал, нито ще фалира" и "горива има на корем".

 

Още от "Политика"

Антон Хекимян: Цяло лято не стигна на Васил Терзиев да оправи надлеза на "България"

Само преди 1 година същият човек беше задръстил София с клишетата "Писна ли ви от задръствания" по време на предизборната си кампания, пише още общинският съветник от ГЕРБ-СДС

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени