Делян Добрев е убеден, че партията на Трифонов няма да състави правителство

Той подчерта, че към момента бюджетът е балансиран и не е вярно, че парите са изхарчени

Делян Добрев
Делян Добрев Източник: NOVA NEWS

"Искането на информация от страна на Мая Манолова от "Булгартрансгаз" бе акция, която ми заприлича на една друга акция преди няколко години на Волен Сидеров, който атакува една будка за продажба на цигари в НАТФИЗ, ако не се лъжа, с цел да си направи по-добър рейтинг. Това вчерашното мероприятие беше с цел Мая Манолова да качи рейтинг. Никакво друго обяснение няма защо сe нахлува в едно 100 % държавно търговско дружество", това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS номинираният за министър на енергетиката в кабинета на ГЕРБ-СДС Делян Добрев. Делян Добрев изрази мнение, че "Има такъв народ", на които президентът трябва да връчи втория мандат, няма да съставят правителство.

 

"Балкански поток" е разширение на българската газопреносна мрежа и нямаме съмнение, че отговаря на европейските правила. Но при всички положения не е това начинът да нахлуеш с депутатската си карта с взлом при изпълнителния директор в една цивилизована държава'', категоричен бе Добрев.

 

"Първо нямаме връчване и според мен няма, защото нямаме кабинет  - тези, които ще получат мандата, изглежда сякаш нямат никакъв готовност. Ако имаха, то тогава щяха да бързат да го направят по най-бързия възможен начин - да спрат конкурсите, да направят нови, да внесат актуализация на бюджета... Но ние от тях чуваме много малко, за две седмици работа на парламента, сумарно техни депутати са говорили няма и един час и то само двама-трима души", коментира той.

 

Запитан дали е разочарован от липсата на желание за разговор от страна както на партията на Слави Трифонов, така и на "Демократична България", той отговори, че е въпрос на възпитание да седнеш на разговор с този, който те е поканил, дори да не си съгласен с тезите му.

 

По повод споровете около мажоритарния вот, който преди години предлагаха от "Има такъв народ", но сега се отказаха от него, Добрев припомни, че той е бил подкрепени на ГЕРБ още от 2016 година, а сега го внасят за втори път. Според него сме на път да поставим рекорд с приемане на промените в Изборния кодекс, като това ще стане за по-малко от 20 дни.

 

Той подчерта, че към момента бюджетът е балансиран и не е вярно, че парите са изхарчени, а забавянето на даването на втори мандат цели завършване промените в Изборния кодекс.

 

Още от "Политика"

ГЕРБ-СДС: Внасяме доклад за изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт и пътна безопасност!

Темата с безопасността по улиците е изключително чувствителна за по-голямата част от обществото ни. Да пиеш алкохол и да се качиш на колата не е инцидент, а съзнателно решение

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени