Делян Добрев: "Газпром" е ненадежден доставчик и ние не трябва да купуваме от него

"Румънската компания, от която сме купували газ, е собственост на Швейцарската "Газпром", показва Добрев

В "Тази сутрин" по bTV гост бе Делян Добрев, който коментира темата откъде, как и при какви условия сме купували газ по време на правителството на Кирил Петков.

 

"Показах фактурите и от там разплитаме какво се случва с достваките на газ. Проверихме документите и се оказа, че румънската компания, от която сме купували е газ, купува газ от швейцарската "Газпром".

 

И се оказва също, че за юли цената трябваше да е 86 евро ако го купим от "Газпром", а ние го купуваме на 110 евро от швейцарската "Газпром"

 

"Газпром" е ненадежден доставчик и ние не трябва да купуваме от него, да не говорим, че купуваме от него и на по-скъпа цена. В Румъния фирмата е собственост на "Газпром Швейцария", но купуваме същия газ за 110 евро.

 

Разликата е 28 %, с които е ощетено българското общество и бизнес.  Този процент ощетява всички ни. И излиза, че за тази цена пари отиват в офшорки. Защо ще купуваме газ по 110 , а не по 86 евро като ще купуваме от същото място?" - логично пита той.

Още от "Политика"

Красимир Вълчев, водач на листата на ГЕРБ – СДС: Старозагорски регион ще бъде запазен като основен енергиен център

Средствата за индустриалните зони обаче бяха отрязани от "Продължаваме промяната" в Териториалния план за справедлив преход на област Стара Загора, подчерта той

Прочетете повече прочетете повече

Мария Белова: Всеки глас за ГЕРБ ще върне нормалността в политиката и спокойствието на хората

По думите й след изборите на 9 юни трябва да бъде съставено редовно компетентно правителство с премиер, който има авторитет в Европа и може да носи политическа отговорност

Прочетете повече прочетете повече

Кандидати от ГЕРБ в Пловдив: Стабилност и работеща администрация за силно икономическо развитие

Всички те бяха категорични, че Шенген и Еврозоната са стратегически цели за ГЕРБ, които не могат да се постигнат без стабилно правителство и ясно управление

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени