Делян Добрев: "Газпром" е ненадежден доставчик - защо предишните управляващи не стартираха международен търг за доставка на природен газ март или април

Министър Демерджиев каза, че Рашков не е правил нищо по нашия сигнал, докато е бил вътрешен министър. Затова го наградиха с пернишко водачество, добави той

Делян Добрев, ГЕРБ
Делян Добрев, ГЕРБ Източник: Zonanews

Не беше коректно да ни разменяте с Кирил Петков,той трябваше да е пръв. Петков вече не е премиер, допреди 2 часа той беше пръв в списъка на гостуващите. Това каза Делян Добрев в началото на гостуването си в bTV. 

 

Ризова-Водещата Ризова се опита да се оправдава, че били частна медия. "Ние определяме регламента. Стажантите ни могат да напишат всякакъв списък, няма регламент".

 

Ако не го е страх Петков го каня на дебат. Мога да докажа,че са купували газ с 28% по-скъп от "Газпром" и искам да се каже в ефир. Купували са от румънския "Газпром" на завишени цени, имам фактури-ето ги, допълни бившият енергиен министър. На мен са ми ясни опорките на Петков - сега ще каже за Капитан Андреево. Съмнявам се, че е имало нитрати и пестициди - досега те (Промяната, бел. ред.) не са казали нито една истина", подчерта Добрев. 

 

"Между 95 и 97% от камионите отиват в Европа, т.е. на всеки 30 камиона един остава в България. Как от тези 29 камиона на ден в Европа никой не забеляза 10 години, че има краставици и домати с нитрати? Имаме информация, че ОЛАФ разследва сигнал за преминали 550 ТИР-а с дрехи вместо тухли през "Капитан Андреево" и това е станало през последните 10 месеца. Това са причините да не вярвам на опорките им. През последните месеци се заловиха големи количества наркотици и тютюн. Откъде са минали – пак през "Капитан Андреево", обяви Делян Добрев.

 

Той припомни появилата се информация в медиите, че има доклади на ДАНС за офшорки и преводи в Швейцария. "Министър Демерджиев каза, че Рашков не е правил нищо по нашия сигнал, докато е бил вътрешен министър. Затова го наградиха с пернишко водачество. Сега МВР и ДАНС работят", допълни Добрев. 

 

 "Ако вземем ефекта на инфлацията ние сме обеднели с 9%. В Европа инфлацията е наполовина. Тук тя беше изпусната и стана причина за обедняването на българите", обобщи кандидат-депутатът на ГЕРБ.

 

"Оттук-нататък следва да се направи международен търг за доставка на природен газ. Предстои арбитраж пред България, затова не ми се иска да говоря по темата. Защо още през март или април не стартираха международен търг за доставка на природен газ? За да купуват от посредници. "Газпром" доказа, че е ненадежден доставчик", обясни бившият енергиен министър. 

 

"Второто, което трябва да направим е да удължим схемата за компенсация на бизнеса. Това предложение беше на ГЕРБ и ако не беше прието от НС икономиката на България щеше да фалира. Цената на газа ще падне, ако започнат доставките по интерконекторът с Гърция. Третото нещо, което трябва да се направи в спешен порядък е, да се наложи мито на уралския нефт. От февруари месец уралският нефт е паднал с 40%", каза Делян Добрев и показа данни за това.

Още от "Политика"

Комунистическият следовател Бойко Рашков нападна още един журналист, млати оператора и него с чадър (ВИДЕО)

Преди това Рашков счупи телефона на колегата Николай Караколев преди комисията, на която депутатите трябваше да го изслушат за връзките му с контрабандистите Марин и Стефан Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени