Делян Добрев и Христо Гаджев със залп срещу Денков и Тагарев

Реакцията им дойде след като  правителственият пресцентър информира, че "министър-председателят Николай Денков и премиерът на Украйна Денис Шмигал почетоха паметта на защитниците на Украйна, загинали във войната

Христо Гаджев, ГЕРБ-СДС
Христо Гаджев, ГЕРБ-СДС Източник: Zonanews

 Залп от критики към кабинета на Денков дойде днес от ГЕРБ.

 

"Как не ги е срам да отидат в Киев да си правят евтин политически ПР на гърба на жертвите???" Това написа във Фейсбук депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, възмутен от поведението на премиера Николай Денков в Киев. Той бе провокиран от коментара на колегата си Христо Гаджев, председател на Комисията по отбрана в Народното събрание, който пусна силно критичен пост по отношение на министъра на отбраната Тодор Тагарев: "Денков е в Киев, Тагарев в Париж. НО: БТР-те са в София. Ракетите и боеприпасите са в София. Дори ръкавиците са в София", коментира във Фейсбук Христо Гаджев.

 

 

"Как не ги е срам да отидат в Киев да си правят евтин политически ПР на гърба на жертвите??? И не само, Ице!", подкрепи го Делян Добрев. И добави: "Финансираха режима-убиец на Путин с над 10 млрд лева за руски петрол!
Саботират проекта за нова, неруска ядрена мощност! В страната се продават огромни количества руски газ през посредници! Безскрупулни измамници!".

 

Делян Добрев, ГЕРБ
Делян Добрев, ГЕРБ Източник: Zonanews

Реакцията им дойде след като  правителственият пресцентър информира, че "министър-председателят Николай Денков и премиерът на Украйна Денис Шмигал почетоха паметта на защитниците на Украйна, загинали във войната. Акад. Денков постави венец на Стената на паметта".

 

Денков и Шмигал полагат венци на Стената на паметта, докато звучи сигнал за тревога
Денков и Шмигал полагат венци на Стената на паметта, докато звучи сигнал за тревога Източник: Facebook

В Киев премиерът е придружен от министрите на правосъдието Атанас Славов, на енергетиката - Румен Радев, на околната среда и водите - Юлиян Попов, заместник-министрите на външните работи и отбраната - Тихомир Стойчев и Станимир Георгиев, както и началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

 

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени