Делян Добрев: Каквито и усилия да се полагат каквито и пари да се инвестират дните на това правителство са преброени

Някой прибира по 10 млн, докато управляващите ни занимават с други неща, казва той и обяснява защо

Делян Добрев, ГЕРБ
Делян Добрев, ГЕРБ Източник: Zonanews

От парламентарната група на ГЕРБ на трибунка отправиха въпроси към правителството: 
Делян Добрев: "От ГЕРБ питат защо за последните месеци бензинът и дизелът са скочили с лев, защо купуваме евтин уралски нефт, а ползваме скъп брент? Разликата е 1 лев на литър, чиято разлика отива в джоба на някой.

 

Някой прибира по 10 млн, докато управляващите ни занимават с други неща. Българската рафинерия ползва Уралски нефт, чиято цена няма изменения, а цената на горивата е по-скъпа".

Добрев показа графика, която показва разликата в цената на урала и брента,  където брента върви нагоре,  а урала надолу. Урлаският нефт е 78 долара, дори има намаление.


От ГЕРБ предложиха комисия по този въпрос. "От ДБ уж ни подкрепиха, цяла седмица мина, а НС се занимава с всичко друго освен с важната тема - цените на горива" - заявиха дупутатите на ГЕРБ/СДС.


Томислав Дончев: "Говорим за базирани на публични изводи неща. В пленарна зала фактът, че всеки българин на литър плаща 1 лев отгоре не предизвика никаква полемика в зала, а факта че някой сменя политическата си принадлежност предизвика бурни емоции в зала".


"Знаете ли кой е най-сигурният начин да обереш на някой къщата -  да му дадеш безплатни билети за театър и той да отиде там. Това се случва в момента" - илюстрира с пример ситуацията Добрев. Според него - "Единственото, което можем да сторим е да опишем щетите".

 

Още от "Политика"

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов: България е ключов съюзник на източния фланг на НАТО и играе решаваща роля

В изказването си той акцентира, че агресията на Русия срещу Украйна е напомнила, че стабилността и сигурността в Европа не могат да се приемат за даденост

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени