Делян Добрев: Корнелия Нинова отменя пазарната икономика, а Петков и Рашков отмениха демокрацията

Евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков коментира, че още в понеделник ще бъде сезиран европейският омбудсман заради ареста на Борисов

Андрей Новаков и Делян Добрев
Андрей Новаков и Делян Добрев Източник: Скрийншот/bTV

"Какво представляваше форсмажора, който предложи Нинова? Той изискваше ние да отменим пазарната икономика, да кажем в България повече няма да има пазарна икономика и да се върнем към времената отпреди 1989 г. Междувременно, с ареста на Борисов ние отменихме и демокрацията, защото 1945 г. е влизано по същия начин по нощите в къщите на хората, за да бъдат те "извличани" от тях, не задържани, а "извличани", защото това не е задържане, тъй като няма заповед на арест. И какво излиза - Корнелия Нинова отменя пазарната икономика, а Петков и Рашков отмениха демокрацията", обясни Делян Добрев по bTV.

 

"Брифингът в Министерския съвет беше кризисен пиар, в който се твърдеше, че те нямат доказателства, но искат прокуратурата да ги задържи. През цялото време се повтаряха тезите на Васил Божков", каза още Добрев.

 

Точно този премиер каза много глупави неща. Ако той обяви нещо като глупост, значи по-скоро то не е глупост, резюмира Добрев. Той допълни, че в предходните дни е имало две новини, които е трябвало да бъдат потулени с този арест – форсмажора, предложен от Корнелия Нинова, и посещението на Лойд Остин у нас.

 

Евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков коментира, че още в понеделник ще бъде сезиран европейският омбудсман заради ареста на Борисов. Той коментира и действията на европейската прокуратура.

 

"Европрокуратурата няма правомощия да разследва такъв тип престъпления. В случай с хазарт не можем да говорим за използване на евросредства. Тази прокуратура беше създадена с цел да надгради ОЛАФ. Тя се занимава само с престъпления с евросредства", каза Новаков.

 

По думите му използването на неотложност при ареста на Борисов, Горанов и Арнаудова е било неправомерно. "Неотложност се прилага спрямо наркотрафиканти. Нищо не налага такива мерки срещу действащ политик", каза Новаков.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени