Делян Добрев: Който не дойде днес в зала, е от тези, които подкрепят "Лукойл"

С дерогацията правителството работи за "Лукойл", с 20-те лева работи за "Газпром", каза още бишвият министър на енергетиката и депутат от ГЕРБ-СДС

Делян Добрев
Делян Добрев Източник: ПП ГЕРБ

"Който не дойде днес в зала, е от тези, които подкрепят "Лукойл". Това заяви Делян Добрев в ефира на NOVA по повод днешното извънредно заседание, на което депутатите трябва да вземат решение за президентското вето върху промените в Закона за енергетиката. ПП-ДБ, "Възраждане" и БСП вече обявиха, че няма да влязат в зала.

 

Добрев отново настоя, че от сегашната цена на горивата, 73 стотинки за литър трябва да бъдат връщани на хората. Той показа данни за разликата в цените между петрола – сорт "Брент" и "Уралс". По думите му рафинерията на "Лукойл" купува евтино и продава скъпо.

 

"1,65 млрд. долара са ни взели в повече. Това е въпросното левче", заяви Добрев и попита защо кабинетът не изпълнява закона, който е приет януари.  

 

"Хората ги интересува не толкова кой е премиер и финансов министър, а колко плащат по колонките. Искам да попитам – от тази разлика - 1,65 млрд. долара, има закон, който казва, че 70% трябва да се върнат обратно на хората, за да има смисъл от дерогацията", заяви Добрев.

 

На въпрос защо ГЕРБ не иска оставката на правителството, ако смята, че е корумпирано, депутатът каза, че и на лидера Бойко Борисов му се изчерпва търпението. Добрев обвини правителството, че не работи за хората, а за "Лукойл" и "Газпром". Той критикува предложението да бъде таксуван преносът на руски газ през страната, тъй като при евентуален арбитраж държавата ще плаща огромни суми.

 

"С дерогацията правителството работи за "Лукойл", с 20-те лева работи за "Газпром", каза Добрев.

 

"Не вярвам БСП да ни изпреварят на балотаж в София. Това ще бъде изключителна изненада", заяви Добрев. Той допълни, че партийната позиция остава за подкрепа на кандидатите на ПП-ДБ, където ГЕРБ не е на балотаж.

Още от "Политика"

Евродепутати: Имоти в България са центрове на руско влияние

ЕП изразява и силна загриженост относно съществуването на мрежа от агенти по дезинформация, действащи в платформите на социалните медии, в традиционните медии, академичните среди, неправителствените организации и политическите партии, както и относно руския контрол върху тази мрежа

Прочетете повече прочетете повече

Премиерът Главчев обсъди подготовката на изборите с представители на четири министерства

Това са министрите на електронното управление и на регионалното развитие и благоустройството Валентин Мундров и Виолета Коритарова, както и заместник-министрите на външните работи и на транспорта и съобщенията Иван Кондов и Димитър Недялков

Прочетете повече прочетете повече

Георги Георгиев от ГЕРБ призова Терзиев и "Спаси София": Долу ръцете от ''Патриарха''

Екипът на Васил Терзиев и спасителите от "Спаси София" с откровени лъжи и незачитайки мнението на гражданите променят движението по бул. "Патриарх Евтимий" в центъра на София, допълва той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени