Делян Добрев: Наистина има координирана така срещу българската енергетика, само че тя се извършва от самия кабинет

Аз не чух какво е правил енергийният министър три пъти в Азърбайджан и какъв е резултатът

Делян Добрев
Делян Добрев Източник: ПП ГЕРБ

За първи път съм съгласен с министъра на енергетиката. Това каза в интервю за предаването "Неделя 150" по програма "Хоризонт" народният представител Делян Добрев. "Наистина има координирана атака срещу българската енергетика, само че тя се извършва от самия кабинет и то в продължение на последните 2 месеца с това, което се случва в "Булгаргаз". Виждам го не само аз, виждат го и колеги от опозицията. Вие знаете моите отношения с Румен Овчаров. Аз дори го съдя за клевета, тоест няма как някой да ни сложи в един кюп като атакуващи енергетиката", добави бившият енергиен министър  от ГЕРБ.

 

"Оказа се, че новия борд продава в много по-големи количества от Чирен за Румъния, нали това беше проблема? Няма значение дали за 60 000 или 37 000 мегаватчаса, това е много повече от продаваните количества при предишното ръководство, накъде отиват няма голяма значение. Това беше обвинение на управляващите към бившия ръководен екип на "Булгаргаз", коментира още Добрев. 

 

На въпрос 3 секунди не изискват ли свръхвъзможности, за да осъществи сделка, бившият енергиен министър отговори, че това би било проблем, освен ако този купувач не е бил продупреден с пръст върху мишката да е стоял, но и това не е най-важното, заяви Добрев.

 

Аз не чух какво е правил енергийният министър три пъти в Азербайджан и какъв е резултатът, къде са тези допълнителни количества, къде е този евтин газ? Като отметнем всички обвинения остава голата истина че те атакуват "Булгаргаз", за да могат посредниците да изместят дружеството. "Това е била целта от самото начало", заключи депутатът от ГЕРБ-СДС.

 

"Ръстът на цената на електроенергията е естествен, защото токът е скъп в цяла Европа", добави още Добрев. И продължи: "Неестественото е, че единствено в България няма компенсации. Обещават се компенсации, но няма такива. Компенсират се едни дружества като ЕРП-тата - на 100%, а други като общините и болниците не се компенсират нито със стотинка до момента".

 

По темата за гласуването на бюджета за тази година Добрев заяви: "Категорично няма да подкрепим бюджета. Ние ще дадем всичко от себе си, за да извадим всички аргументи срещу този бюджет".

 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени