Делян Добрев: Настимир Ананиев и Асен Василев да кажат, каква е приликата между тях и Ружа Игнатова

Ако Радев даде трети ямандат на БСП, ще ни обрече на избори, подчерта народният представител от ГЕРБ-СДС

Делян Добрев, ГЕРБ
Делян Добрев, ГЕРБ Източник: Zonanews

"Nexo изглежда като една голяма пирамида. Прочухме се с крипто измами в последните години. Това, което ме притеснява сега, е че бизнесът на Nexo е бил да съхраняват портфейли с биткойни в САЩ. Нашите са предлагали на американците да им пазят парите в акаунти, като срещу това им дават щедри лихви – 12-16%, което още като чуеш процента си звучи като пирамида. Те нямат право да дават лихва, след като не са лицензирани в щатите". Така народният представител от ГЕРБ Делян Добрев коментира разследването със скандалната фирма Nexo пред bTV.

 

За третия мандат, бившият енергиен министър вижда три варианта – да се даде на БСП, на "Български възход" и на "Демократична България".

 

"Ако Радев го даде на БСП, ще ни обрече на избори. Ако го даде на "Български възход", там шансът е 25%. Никой не им отказва преговори, но е най-новата партия, нямат експерти", допълни Добрев.

 

Според него най-голям е шансът на "Демократична България": "Не мисля, че последните събития трябва да спират мандата да бъде връчен на тях. Там има най-голям шанс – 50%."прогнозира Добрев.

 

"Ако ДБ предлагат Рашков, Петков или Радостин Василев да участват в кабинет, да е ясно, че няма да го подкрепим", категоричен е той.

 

На въпрос относно защо работят цяла нощ за хартиена бюлетина, но прекъснаха законопроекта за разследване на главния прокурор, той заяви: "Този законопроект беше внесен на 4 януари, няколко дни по-късно имаше заседание. Такава бърза скорост аз не помня. Трябва да се изслушват всички страни – нормално ли е в дванадесет часа да се изслушват професори? При изборният кодекс нямаше професори за изслушване, там на всеки член се вземаше думата и се повтаряше нещо по сто пъти".

Още от "Политика"

Премиерът Димитър Главчев посети днес СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев”

При посещението в лечебното заведение на премиера днес стана ясно, че процедурата за закупуване на нов рентген е приключила и предстои финализирането на тази за скенер

Прочетете повече прочетете повече

Хампарцумян: Най-важната предпоставка за ръста на инфлацията е това, че догонваме европейския пазар

Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи показва институционална слабост, обясни финасистът

Прочетете повече прочетете повече

Премиерът и министър на външните работи Димитър Главчев ще участва в Срещата на Съвета на ОИСР на ниво министри

В момента в ОИСР членуват 38 държави, сред които най-развитите икономики от Европа, Северна Америка, Южна Америка и Азия, съставляващи 70 % от глобалното производство и търговия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени