Делян Добрев обвини управляващите във взимане на комисионни

Ние купуваме от "купища посредници на цена от 100 млн. по-висока само за май", бе категоричен депутатът от ГЕРБ-СДС

Делян Добрев, ГЕРБ
Делян Добрев, ГЕРБ Източник: Zonanews

Ако наистина има дългосрочен договор между България и американска компания за втечнен газ, това означава, че диверсификацията на България е осигурена още през 2019 г. Това потвърждава тезата, че не сме зависими от един източник, заяви БНТ бившият министър на енергетиката и депутат от ГЕРБ-СДС Делян Добрев, коментирайки думите на гостуващият в медията преди него енергиен експерт, който каза, че България вече има дългосрочен договор с "Шиниър" за доставка на втечнен газ.

 

Но ако има такъв договор, защо тогава купуваме от посредници и платихме за май със 100 милиона повече, каза Добрев. По думите му правителството купувало руски газ през посредници, за да се взима комисионни.

 

"Мисля, че комисионните на правителството им се усладиха и няма да имаме директен договор с "Шиниър". Би било добре да имаме договор с нея, защото условията ще са добри. Не вярвам, че "Булгаргаз" ще купува газ директно. Не е вярно че са ни отстъпили капацитет на терминала за втечнен газ Ревитуса", каза Добрев.

 

Той заяви, че Полша си купува руски газ, но от Германия при по-ниска цена и пак повтори, че ние купуваме от "купища посредници на цена от 100 млн. по-висока само за май". Добрев е категоричен, че комисионните ще ги платят данъкоплатците.

 

Делян Добрев заяви още, че правителството трябва да започне преговори с производители на втечнен газ - не само със САЩ, но и със останалите държави. Да се направи търг, за да се получат най-добрите условия и да се сключи директен договор с производител.

Още от "Политика"

Премиерът Главчев се срещна с посланиците на страните членки на ЕС, САЩ, Обединеното Кралство и Швейцария

Служебният премиер посочи, че ключови външни приоритети на страната ни остават присъединяването към Шенген по суша и приемането в еврозоната

Прочетете повече прочетете повече

ГЕРБ-СДС: Заводът за преработка на отпадъци ударно запълва депото в София и сепарира два пъти по-малко материали за реци

Проверка на терен от общинските съветници на ГЕРБ през април показа, че на депото на София се заравя РДФ-гориво, вместо то да бъде реализирано

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени