Делян Добрев осъди Елена Йончева

Областният координатор на ГЕРБ Хасково осъди за клевета настоящия евродепутат от БСП Елена Йончева

Делян Добрев осъди Елена Йончева
Делян Добрев осъди Елена Йончева Източник: Zonanews

Решението за осъждането на Йончева е на Районен съд София и е за нанесени неимуществени вреди, изразяващи се в уронване на доброто име на Делян Добрев в обществото и целенасоченото му злепоставяне, вследствие на поредица от изказвания в медиите и в Народното събрание. 
Елена Йончева трябва да заплати на Делян Добрев 7 000 лв., по 1000 лв. за всеки отделен иск, плюс разноските по делото в размер на 589 лв. 
Делян Добрев заведе дело срещу Елена Йончева заради системна и масирана организирана клеветническа кампания срещу него в качеството му на областен координатор на ПП ГЕРБ за област Хасково през октомври 2017 година. Тогава в поредица от медийни изяви Йончева отправи към лидера на ГЕРБ в Хасково редица неверни позорящи твърдения, включително му приписа извършването на престъпления, с което е накърнила неговите лична чест, достойнство и добро име в обществото, пише в решението на съда.

Още от "Политика"

Антон Хекимян: Цяло лято не стигна на Васил Терзиев да оправи надлеза на "България"

Само преди 1 година същият човек беше задръстил София с клишетата "Писна ли ви от задръствания" по време на предизборната си кампания, пише още общинският съветник от ГЕРБ-СДС

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени