Делян Добрев: Осъдих Йончева заради лъжите й

В продължение на месеци през 2017 и 2018 гг. Елена Йончева обикаляше всички студия и твърдеше, че съм извършил всякакъв вид престъпления, каза Делян Добрев в предаването "Тази сутрин" на bTV

Бойко Борисов и Делян Добрев
Бойко Борисов и Делян Добрев Източник: БГНЕС

"Делото е с 13 иска, от които по 7 е осъдена. По някои не е. Съдът например казва, че трябва политиците могат да бъдат обиждани повече и да имат по-голям праг на търпимост. Това по повод нарицателното за мен "феодал". Аз не съм орган в община Хасково, който назначава хора. Където не е осъдена, то е заради това, че се е позовала на решение на парламетарната й група. Тя много обиди е сипала върху мен. Съдът я осъжда, че твърди, че има организирана престъпна група", обясни областният координатор на ГЕРБ-Хасково.
Не съм отричал твърденията, че мои близки са били на високи позиции в общината. Аз съм работил с тях, познавам ги като експерти, добави Добрев.
Той сподели, че това се отнася и за хората от кабинета "Борисов 1", например.

"Моите близки напуснаха общината 10 дни преди скандала, защото не бяха съгласни с политиката на тогавашния кмет", разкри той.

Делян Добрев каза, че е областен координатор заради доверието, което хората дават на ГЕРБ.

"На европейските избори бихме с най-много БСП, където Йончева беше водач на листата. Почувствах се реабилитиран още след тези избори. Не кадрувам никъде и не искам да кадрувам повече. Аз се отказах от политиката заради тази целенасочена кампания. Подадох оставка още след т.н. "Кумгейт", но НС не я прие. На второто подаване на оставката не беше гласувана. Причината за оставката беше атаката. По този начин искаха да ме извадят от политиката. Живея в същия апартамент, който снимахте - под наем. Апартаментът е собственост на фирмата на майка ми. Наемът ми е 1200 с ДДС. От тях 200 лв. влизат в държавата. Ако бяхме направили друго и майка ми го беше купила като физическо лице, тези 200 лв. нямаше да влизат в държавата. През тези две години помагах на баща ми в семейния бизнес. Произвежда пелети за отопление. Сменяхме се на седмица. Занимавах се с получаване на стока и др.", разказа за заниманита си след като напусна НС бившият енергиен министър в кабинета "Борисов 1". 

Той прогнозира, че е по-вероятно е да не е видите в листите, но пок от друга страна това ще значи, че клеветническата атака срещу него е успяла.

"Хората в областта ще изберат. Предстоят номинационни събрания. Моето не участие не искам да се възприема като бягане от отговорност. Не мисля, че Цветанов отцепва хора. Има единици, които участват в партията му", добави Добрев.
Според него проектът АЕЦ "Белене" не е осъществим, бъдещето е на други горива. Ако не се намери стратегически инвеститор, трябва да се продаде оборудването, каза Делян Добрев.

"Мисля с парите от съдебното дело да заведа семейството си на екскурзия", завърши той.

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени