Делян Добрев след поредните изпълнения на Елена Йончева: Лъже безогледно, вместо да се извини

Елена Йончева е осъдена в 7 случая, свързани с мен. Toва заяви бившият министър на икономиката Делян Добрев пред bTV

Делян Добрев
Делян Добрев Източник: bTV

Елена Йончева е осъдена в 7 случая, свързани с мен. Toва заяви бившият министър на икономиката Делян Добрев пред БиТиВи във връзка с делото, на което евродепутатът Елена Йончева беше осъдена на първа инстанция. Той не може да разбере как Йончева може да лъже толкова безогледно. Вместо да се извини, както би постъпил всеки почтен човек, тя продължава да говори глупости, недоумява Добрев за всички клевети изсипани по негов адрес.
По-рано в предаването, попитана за това, Йончева заяви, че в предишно участие Добрев е подвел зрителите с неточни данни.  Малко след това интервю по телефона се включи и самият Добрев: "Как може да се лъже толкова безогледно! В решението на съда пише "осъжда Елена Йончева". В същото време тя, вместо да се извини, както би постъпил всеки почтен човек, продължава да говори глупостите, за които всъщност е осъдена на първа инстанция на Районния съд. Всички клевети, които изрече по мой адрес, ги изрече отново. Цялата тази кампания от нейна страна беше точно, за да отиде в Европейския парламент и да получава 20 хил. евро на месец. Затова беше цялата работа. Не да се бори за справедливост в България, защото ако тя беше някаква, каквато и да е боркиня за справедливост, нямаше да прави това, което върши срещу мен и срещу много други в страната. (…) Това, че тя има имунитет в ЕП, не ѝ дава право да съсипва авторитета на когото и да било", заяви той.

"Съдът казва, че имам кум, но не участвам в престъпни групи. Тя не си е взела поука, така се е родила, така и ще умре. Тя обясни ли какво се случва с КТБ, с фирмата ѝ с Цветан Василев. Поканете я, аз ще дойда и ще говорим", призова в ефира Добрев. Попитан дали ще заведе ново дело, Добрев отговори, че най-напред ще се консултира с адвокат и добави, че е готов да участва в разговор по темата заедно с Йончева в студиото на bTV.

Елена Йончева
Елена Йончева

По-рано Йончева се изказа по актуални теми в ефира на bTV. "Когато лидерът на БСП не изрази своята подкрепа за най-последователната опозиция срещу статуквото, срещу това авторитарно управление, значи има нещо изключително смущаващо – изводът, който си правим всички ние е, че има договорка с господин Борисов, защото г-н Радев представлява директна заплаха за това управление, за този авторитарен режим", заяви тя. По думите ѝ липсата на подкрепа към президента от страна на лидера на БСП – Корнелия Нинова, ще отслаби резултатите на левицата на изборите през април.

"Смятам, че тази неподкрепа за г-н Радев е в резултат на такава договорка за бъдещо управление под някаква форма – правителство на спасението или наречено по някакъв друг начин. Г-н Радев представлява най-голямата опасност за това авторитарно управление за г-н Борисов. Едно служебно правителство ще направи ревизия на всички корупционни сделки", заяви Йончева.

Тя коментира и листите на БСП, като подчерта, че е изненадана от липсата на имена като Иво Христов и Тома Томов: "Аз се надявам, че основният критерий не е послушанието, а ясната професионална и гражданска позиция. (…) Усещането е, че тези, чието мнение се опитва да се потуши, не са част от техните листи. Това е впечатлението, което имаме всички ние, включително и от общинските структури на БСП", каза Йончева.  

 

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени