Делян Добрев: Страданието ще остане само за Русия, Европа ще замени терминалите и след това няма да ѝ трябва този руски газ

Голямата изненада на тези избори ще бъде "Възраждане", прогнозира той

Делян Добрев
Делян Добрев Източник: Zonanews

"Специално ние в България можем без руски газ (...) За България нищо съществено няма да се случи, ние можем да заменим "Газпром" (...) Още март месец казахме, че България трябва да стартира международен търг за доставки", коментира кандидатът за народен представител от ГЕРБ Делян Добрев в предаването "Стълбището" по Дарик радио.

 

Добрев обясни, че ние сме малък консуматор, но бизнесът ни много зависи от цената на газа. "Още президентът Първанов стартира разговора с Азербайджан за газ... Още през 2012 година договорихме ниските цени на газа от Азербайджан", обясни Делян Добрев. 

 

"Накрая страданието ще остане само за Русия... Европа ще замени терминалите и след това няма да ѝ трябва този руски газ", категоричен е бившият енергиен министър.

 

Той обясни, че от 6 месеца от ГЕРБ обясняват как купуваме газ от "Газпром" чрез посредници, а от ПП отричат, но не показват документи за това. Той е категоричен, че тази "измама" трябва да стане ясна на всички. 

 

"Още преди 4 години България стана акционер в терминала за регазификация в Гърция", обясни Добрев и посочи това като малко известен факт, който обаче "можем да съобщаваме със самочувствие".

 

По думите му Европа ще стане "Европа на технологиите", а не на "индустриалното развитие" и всъщност ще се фокусира върху производството на "зелен водород". 

 

"Голямата изненада на тези избори ще бъде "Възраждане". Той обясни, че по цял свят популистките партии имат възход. "Не виждам как ще стане правителство между ГЕРБ и "Възраждане", коментира той.

 

"Конкретно на тези избори избирателната активност ще бъде още по-ниска... Причината е, че избирателите си мислят, че няма да има правителство", обясни Делян Добрев. 

 

"Моята надежда е, че всички партии ще направят всичко възможно да има правителство", коментира относно възможността за съставянето му. "Партиите няма да си позволят с лека ръка да отидат отново на избори", допълни той.

 

"Според мен не трябва да има партии табу", коментира Добрев относно възможността за правителство с участие на ДПС и припомни, че това дългогодишно негативно отношение към Движението е сходно на това на "Продължаваме промяната" към ГЕРБ.

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени