Делян Добрев: В последните две години вървим назад по всички показатели, ПП никога повече не трябва да се докосва до бюджета

Не виждаме никакво възможно взаимодействие с ПП, особено пък да подкрепим правителство на малцинството

Делян Добрев-
Делян Добрев- Източник: Zonanews

Надявам се българският избирател да осъзнае, че най-голям шанс за сформиране на правителство има ГЕРБ. В предишното НС единствената партия, която беше в изолация, бе ПП. Когато наричаш всички останали "лоши" няма как да се надяваш на тяхната подкрепа. Предният път малко не достигна на ГЕРБ да сформира правителство. В последните две години вървим назад по всички показатели и трябва наново да търсим европейския път. Това заяви Делян Добрев, водач на листата на ГЕРБ-СДС в 29 МИР-Хасково БНТ. 

 

В последните две години българите обедняха, не виждаме никакво възможно взаимодействие с ПП, особено пък да подкрепим правителство на малцинството. Втората опция е всички партии да седнем на масата и да започнем да си говорим. 


Благодарение на бюджетите на Асен Василев инфлацията в България е над 20%, ние станахме една от държавите с най-висока инфлация в ЕС, а бяхме от държавите с най-ниска инфлация в ЕС, изтъкна той.

 

Повече никога ПП не трябва да се докосва до бюджета, защото това е крайният резултат, ние нямаме никакъв шанс към момента за еврозоната, защото инфлацията ни е два пъти по-висока от целевата инфлация, която трябва да имаме. Знаете ли колко струва хлябът и колко е минималната пенсия, обърна се Добрев към Асен Василев. "Василев се опитва да обясни как живеем добре. Рекорден е ръстът на потребителските кредити за последните 20 години, ако хората имат толкова много пари защо има рекорден ръст на бързите кредити", попита Делян Добрев.

 

"Служебният кабинет доказа, че надценките във веригите са по 100% и над 100%. Очевидно те злоупотребяват и правят каквото си искат, защото две години няма правителство. Не разбирам защо служебният кабинет не води война с веригите, българската държава и българското правителство трябва да води война срещу тях", каза още Добрев.

Още от "Политика"

Атанас Атанасов: Почти сме установили - изтеклият запис не е от таблета на Радостин Василев, замесени са спецслужбите

Председателят на ДАНС, с участието си в тази постановка, която бе разиграна в открито заседание на НС, сам си отряза главата, защото зае политическа позиция, което е недопустимо за деполитизиран началник", коментира съпредседателят на "Демократична България"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени