Делян Добрев: В Украйна има война, загиват хора, а "Промяната" накара украинците да си плащат не само за въоръжението, а да си плащат и на посредници, комисионни! Това е "Промяната" - посредници и комисионни!

Аз се чудя как ДБ ще направят предизборна коалиция с лявата партия на "Промяната", които гласуваха против F-16 и 7 и 8 блок, добави той

Делян Добрев
Делян Добрев Източник: Zonanews

Не мисля, че днешната среща оформя бъдещето управление на България. То ще бъде оформено от изборите в края на март или началото на април. Това заяви по БНТ народният представител от ГЕРБ-СДС Делян Добрев.

И изрази надежда, че няма да се получи същата комбинация от партии, както сега.

 

"Аз лично се надявам колегите от "Промяната" да вкарат половината депутати в парламента, даже по-малко, защото, според мен, никой от партиите в парламента не иска да работи с тях и има ясно обяснение и то е в последните 8 месеца от тяхното управление", поясни Добрев.

 

Г-н Свиленски каза за боеприпасите. Колега Свиленски, изнесени са за 5 млрд лв боеприпаси, без да ми се сърдите. 2021 г. износът на боеприпаси и общо военно оборудване е за 1 млрд лв. 2022 г е за 6 млрд лв. Единствената разлика е войната в Украйна. Тези 5 млрд лв са отишли за държави, които са около Украйна и това, което е нечестно от страна на колегите от "Промяната" -като ще изнасяш за Украйна, изнасяй го за Украйна, а не го товари с посредници, отбеляза бившият енергиен министър. 

 

В Украйна има война, загиват хора , а ние караме украинците да си плащат като попове не само за въоръжението, а да си плащат и на посредници, комисионни и т.н. Който и да е платил, има ли комисиЕнни, има едни десетки и стотици милиони дадени за тях. ето, това е "Промяната" - те всичкото им са посредници и комисионни, отбеляза Добрев. 


Асен Василев се опита да опонира на депутата от ГЕРБ-СДС:
"Лъжите искам да ги пресека на момента. Ако си мислите, че Пентагона плаща чрез посредници, Пентагонът купува директно оръжия чрез нашия военнопромишлен комплекс. Оръжието се продава директно на Пентагона=$

 

А за Украйна ли беше, попита Добрев.

 

"Питайте Пентагона. Защо питате мен. Както г-н Свиленски каза - никъде не пише Украйна, никъде в документите", заяви Василев.

 

"И Пентагона не пише никъде в документите", настоя Делян Добрев.

 

Ние направихме всички усили да започнем диалог с ДБ, но президентът не даде мандат, продължи той. Казах още в началото, че с БСП няма шанс да направим правителство. Ние имаме три десни партии – ГЕРБ, ДБ и ДПС, две леви – БСП и ПП, балансьор - БВ. ПП никой не ги иска. Вие не ги искате в лявото, ние в дясното. Ако има принципна коалиция тя можеше да е само дясна, обясни бившият енергиен министър. 

 

И допълни:
"Ние не сме търсили избори. Ние сме единствените, които внесохме кабинет и той беше гласуван в парламента. Нямаше политически лица. Ако останалите партии искаха правителство щяха да подкрепят правителство на Габровски". 

 

Казах ви за посредниците, сега ще ви кажа и за магистралите. Те мамят (Промяната, бел. ред.). И избирателите мамят, затова им казваме измамници. Ето какво казаха октомври месец 2021 г. - ще строим по две магистрали "Хемус" на година, по пет нови моста на Дунав и по три тунела под Стара планина. Ето, даже специално за г-н Василев съм си го подчертал с розово. И какво имаме сега - нямаме дори рисунка, ни на мост, ни на тунел, ни на магистрала, подчерта Делян Добрев. 


Той припомни гостуването си в БНТ на 3 декември 2021 г., където с Асен василев са водили спор за това, че подписаните оговвори за строителство на Хемус трябва да се продължат. "Г-н Василев казваше, че те сега ще ги прекратят, ще сключат други договори, с които щели да построят магистрала по-евтино. Нито ги прекратиха, нито построиха 1 метър магистрала. Имаше 1 млрд. лв. за строителство на магистрала "Хемус" -те ги изхарчиха за нещо друго".

 
На въпрос на кого говори американската посланичка за корупция, Делян Добрев отговори, че тя визира "Промяната".

"Сега ще ви обясня. България е зависима от Русия основно в 2 сектора – отбрана и енергетика. Този парламент гласува решение за F-16 - "Промяната" гласуваха против. Този парламент гласува за 7 и 8 блок в АЕЦ "Козлодуй", с американска технологи - "Промяната" отново гласува против. Т.е. "Промяната" и в двата случая, където България е най-зависима гласува против това ние да се откъснем от Русия. Аз се чудя как ДБ ще направят предизборна коалиция с лявата партия на "Промяната", които гласуваха против F-16 и 7 и 8 блок.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени