Делян Пеевски: България не може да стои без външен министър. Президентът веднага трябва да подпише указа

Щом е решил така Главчев, Даниел Митов трябва да бъде външен министър, обяви председателят на ДПС.

Делян Пеевски
Делян Пеевски Източник: БГНЕС

Можем да оказваме в парламента пълен контрол на служебното правителство. Нека да видим какво ще прави това правителство, минала е само една седмица. Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента председателят на ДПС Делян Пеевски по повод неочакваните рокади в служебното правителство.

 

"Така е преценил премиерът, така е направил", каза той и добави: "България не може да стои без външен министър. Президентът веднага трябва да подпише указа".

 

"Щом е решил така Главчев, Даниел Митов трябва да бъде външен министър", обяви Пеевски. "Не можем да стоим в тази ситуация без външен министър. Президентът трябва да изпълни Конституцията, а не да я нарушава. Не знам защо бави указа", заяви съпредседателят на ДПС.

 

"Никога не съм казвал, че подкрепям земеделския министър. Никога не съм говорил с него", отсече той. И призова колегите от ППДБ да не се отричат от всички хубави неща, които са направили заедно.

Още от "Политика"

Бойко Борисов: България и САЩ са стратегически партньори и нашите две страни ще продължат да работят съвместно по всички

Запознах колегите с всички решения на българския парламент в сферата на отбраната и енергетиката, които бяха приети през последните 9 месеца, пише още лидерът на ГЕРБ

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени