Делян Пеевски: Един човек хвърля България в безвремие и това е Христо Иванов

Двете точки за службите и следствената тайна са били обект на спор

Делян Пеевски
Делян Пеевски Източник: Пресцентър на ДПС

Един човек хвърля България в безвремие и това е Христо Иванов. Не мога да разбера какво обяснява Христо Иванов за споразумението. Текстът лично сме го написали с Кирил Петков и е съгласуван с ГЕРБ. Нямахме никаква претенция към него и всичко беше изяснено. Това заяви председателят на ДПС Делян Пеевски пред журналисти в кулоарите на парламента.

 

"ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ трябва да направят правителство. Не мога да разбера всички обяснения, които валят, както и размяната на кого сме по-добри приятели. Приятел съм и на Петков, и на Борисов, но най-вече съм приятел на България", заяви той.

 

"Двете точки за службите и следствената тайна са били обект на спор. Два пъти е имало решение за смяна на шефа на ДАНС - с генерал Атанасов и с кандидатура на съветника на Денков - Веселин Марков, на която Петков се противопостави след като беше съгласен първоначално. За нас няма нужда от смени в службите, много добре са структурирани и имат доверие на западните ни партньорите. Желанието да се овладяват политически не го разбирам. Там има само едно политическо назначение - на Петър Петров от ПП-ДБ", заяви той.

 

По думите му е абсурдно да се изнася следствена тайна по дело. "Имам впечатлението, че от ПП-ДБ не разбират от тези неща, за Конституцията трябваше да им се помага. Номерът с врага ДПС няма да мине", отбеляза Пеевски. 

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени