Делян Пеевски: Малката бъбрива Шехерезада Христо Иванов тласка България към избори

ДПС винаги е било стабилизиращ фактор, каза председателят на парламентарната група на Движението

Делян Пеевски
Делян Пеевски Източник: БГНЕС

Девет месеца това правителство го има благодарение на ДПС, защото го подкрепяме. Никой не е направил повече от нас, за да го има. Човекът, който иска да ни тласне към избори, е моят приятел Христо - Христо Иванов. Всички танцуват по малката бъбрива Шехерезада Христо. Това каза председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски пред журналисти в парламента. 

 

Според Пеевски Иванов избива комплекси и иска да е лидер на нова партия. "Този пасквил, така наречен мумурандум, е написан от Христо Иванов. Другите му се подведоха. Моят приятел Христо обърна държавата на един голям телевизор, реши да го глътне и се задави. За едно съм доволен, имаме напредък вчера - призна си за главния прокурор на неговия антикорупционен фонд, който е негово дете и рожба, с който се рекетират хора, има само избирателни изказвания в него, всичко се поръчва от Христо Иванов. През тези НПО-та, той рекетира държавата", заяви председателят на ПГ на ДПС.

 

"Не му се случи да прати генерал Атанасов в пенсия в Конституционния съд и мечтата му беше да ги обедини тези две партии и най-накрая да бъде лидер", добави той.

 

Пеевски добави, че ако някой се откаже да гълта държавата, това вече било друга тема. "Като гледам, всички танцуват по малката бъбрива Шехерезада Христо и той ги подвежда, и те се подвеждат. Колегите нямат голям политически опит, но трябва да се отърсят от неговите номера", призова Иванов коалиционните партньори на ДБ - ПП. Както виждаде ние сме тук, вчера също приемахме закони, парламентът си работи, посочи председателят на ПГ на ДПС.

 

Делян Пеевски коментира, че в момента няма разговори за бъдещето на правителството. "ДПС винаги е било и ще бъде стабилизиращ фактор. Това, което правят колегите, не е нормално", смята Пеевски.

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени