Делян Пеевски: Мария Габриел трябва да бъде премиер и външен министър - видяхте вчера как се справи, когато Денков се запъна на въпрос за РСМ

Председателят на ПГ на ДПС за пореден път изрази оптимизъм, че ротацията ще се случи

Делян Пеевски
Делян Пеевски Източник: БГНЕС

"Видяхте вчера как се справи Мария Габриел. Външната политика е сложна. Мария Габриел трябва да бъде премиер и външен министър." Това заяви в кулоарите на парламента председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски.

 

Коментарът му бе по повод адекватната реакция на Габриел по време на вчерашния съвместен брифинг с Дейвид Камерън. На събитието премиерът Николай Денков се запъна на въпрос за Северна Македония и се наложи Габриел да се намеси и да отговори.

 

"Трябва да има спокойствие между всички, Денков трябва да се прибере в кабинета, да си научи урока. Да не ни излага. Да види кой е правилният и признат от света външен министър", каза Пеевски и подчерта, че Денков е много добър образователен министър.

 

Пеевски коментира и изявлението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов по-рано, че в ресурсните министерства, управлявани от ПП-ДБ има корупция.

 

"Ресурсът е във всички министерства на ПП. Нека си ги проверяват, да си гледат министрите. Борисов за едно е прав - ГЕРБ не може да носи отговорност за министерства, които не са негови. Те имат едно министерство и носят отговорност само за МВнР.

 

Председателят на ПГ на ДПС допълни още: "Не може да се иска едно министерство, за да е глас на някоя партия. Външно министерство е на България и не може да е на никоя партия." Пеевски за пореден път изрази оптимизъм, че ротацията ще се случи.

Още от "Политика"

Няма да има драматична промяна в цената на тока, правителството следи процеса, заяви служебният премиер Димитър Главчев

Нечленуващият в парламентарна група народен представител Радостин Василев призова служебния премиер да сезира ДАНС за изтеклия запис, в който се говори за торби с кеш

Прочетете повече прочетете повече

Росен Желязков: Основната ни цел е доходите на българите да достигнат 80% от европейските

Важно е следващото правителство да съумее да възстанови загубената преди 3 години връзка между централната и местната власт, добави още водачът на листата за Европейски парламент

Прочетете повече прочетете повече

Красимир Вълчев, водач на листата на ГЕРБ – СДС: В Стара Загора ще инвестираме в образование и иновации

Бившият министър на образованието и науката в третия кабинет на Бойко Борисов подчерта, че в управленската програма е заявена сериозна финансова подкрепа за училища, професионални гимназии и детски градини

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени