Делян Пеевски: Отиваме на избори, другото е фарс и мъка

ПП-ДБ не трябваше да прекаляват с исканията си

Делян Пеевски
Делян Пеевски Източник: БГНЕС

 Ясно е, че отиваме на избори. Всичко друго, което се случва, е някакъв фарс и мъка, така че нека да отидем на избори.

 

Това заяви председателят на ДПС Делян Пеевски, преди да влезе в пленарната зала, където депутатите обсъждат проекторешението, внесено от Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС,  че първият мандат е претърпял неуспех. "Борисов изключи втория мандат, аз третия", изтъкна Пеевски.

 

Запитан дали има близост с ПП, както намекна Борисов, Пеевски отговори: "Точно Борисов да обяснява това, е меко казано смешно".

 

"Близост имаме и с него, и с тях. Девет месеца работихме заедно всеки ден. Такива закачки... той е бил свидетел, и аз съм бил свидетел на всичко", допълни съпредседателят на ДПС.

 

"Сега всички да се обясняваме, най-смешно ще бъде, ако в кампанията се отричаме едни от други, ще започне едно говорене кой на кого е близък. Само да подчертая - интимно близки не сме", подчерта Пеевски.

 

"Единственото, което сме обсъждали по време на техните разговори беше в споразумението относно частта, в която се изисква конституционно мнозинство за тези органи", обясни той какви разговори е имал.

 
"Ние направихме всичко, което можахме, за да няма избори. По никакъв начин не се намесвахме, за да се разберат. Те не се разбраха", допълни той.

 

"Според мен ПП-ДБ изчерпаха всички възможности да не се отиде на избори, просто не трябваше да прекаляват с исканията си, които са несъразмерни в тяхната тежест и нямаше да отидем на избори. Ние ясно бяхме казали, че ако се разберат, ние ще подкрепяме", допълни Пеевски. 

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени