Делян Пеевски: Защо прокуратурата не оповестява данни за проверки и дела, свързани с президентската администрация?

Обществото има въпроси, а ние сме избрани от хората и аз задавам тези въпроси, подчерта председателят на ПГ на ДПС

Делян Пеевски
Делян Пеевски Източник: БГНЕС

"Защо прокуратурата и службите не предприемат или не оповестяват данните за проверки и дела по случаи с висока обществена чувствителност, свързани с президентската администрация, въпреки многобройните медийни публикации и публично оповестени сигнали?" Това питане отправи към главния прокурор, главния секретар на МВР и шефовете на ДАНС и Комисията за противодействие на корупцията председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

 

Според него в обществото не трябва да остават съмнения за институционален чадър или прикриване на нарушения, свързани със злоупотреба с власт или корупционни практики, тъй като единствено по този начин държавата ще докаже своята евроатлантическа ценностна принадлежност и принципи.

 

Пеевски настоява компетентните органи да информират за сигнали, данни и ход на преписки от последните три години, за които многократно е писано и говорено в публичното пространство. Скандалните разкрития, заради които Пеевски определи президентството като "тъмна институция, пълна с много кеш", станаха известни като "Кешгейт - пътят на Копринката" (от името на президентския съветник Николай Копринков).

 

Преди седмица Делян Пеевски обяви, че ще търси информация за "пътя на Копринката" и т. нар. "Касиери" на президента, както и за ролята на Николай Копринков и Сотир Ушев в служебните правителства на Румен Радев.

 

"Обществото има въпроси, а ние сме избрани от хората и аз задавам тези въпроси. Къде са тези дела и защо нищо не е съобщено", запита председателят на ПГ на ДПС. "Започваме да питаме по всички въпроси. Всичко трябва да е пред очите на хората. Тъмнината ще свърши", категоричен е Пеевски.

Още от "Политика"

Георги Георгиев от ГЕРБ призова Терзиев и "Спаси София": Долу ръцете от ''Патриарха''

Екипът на Васил Терзиев и спасителите от "Спаси София" с откровени лъжи и незачитайки мнението на гражданите променят движението по бул. "Патриарх Евтимий" в центъра на София, допълва той

Прочетете повече прочетете повече

Прокуратурата чака експертизи, за да се произнесе по скандала с фалшифицираните подписи

Производството е образувано, за това че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Л.Б. (Лена Бориславова, бел. ред.) по електронен път до Агенция по вписванията

Прочетете повече прочетете повече

Радев наложи вето върху промени в Закона за насърчаване на инвестициите

Това е третият път (след указите му от 2017 г. и 2019 г.), когато Румен Радев възразява срещу мерки, подобни на приетите в този закон", се казва в съобщение от президентската администрация

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени