Демократична България няма да подкрепи правителство с мандат на БСП

ДБ ще има свой кандидат за президент

Иво Мирчев
Иво Мирчев

Третият мандат трябва да бъде експертен, а не политически. Трябва да има ясна програма за управление в рамките на 6-8 месеца и след това до отидем на избори, но страната да мине през тежката зима, която се очертава". Това смята депутатът от "Демократична България" Иво Мирчев.

 

По думите му това трябва да се случи след сериозни разговори в парламента и политическите партии наистина да поемат своята политическа отговорност и да се държат национално отговорно. "ИТН трябва да се върнат на масата на преговорите. Това очаква обществото. Ако не го направят, ще отидем на избори, но не това очакват хората", коментира още Мирчев пред NOVA. Той беше категоричен, че с БСП не са тръгнали в една посока.

 

"За разлика от останалите партии, ние сме много последователни. Имаме коалиционно споразумение, в което ясно е записано, че ДБ няма да подкрепи управление с мандат на ГЕРБ, БСП и ДПС. Ще спазим това", посочи Иво Мирчев. Мирчев потвърди, че ДБ ще има свой кандидат за президент. Яснота за номинацията обаче от партията ще дадат на по-късен етап. Мирчев не коментира дали номинацията ще бъде на мъж или жена.

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени