Деница Сачева: България се сдоби с няколко външни министри. Денков показва, че наистина обича да пътува

Не може да има такова политическо парцелиране, заяви тя за меморандума на ПП-ДБ

Деница Сачева
Деница Сачева Източник: Zonanews

"Самият меморандум на ПП-ДБ съдържа текст, в който ясно и недвусмислено се казва, че ако не се постигне съгласие по него, ще се върви към избори две в едно. Очевидно  това е визията на колегите от "Продължаваме промяната". Това заяви по bTV Деница Сачева, зам.-председател на ПГ на ГЕРБ-СДС.

 

"Самият начин, по който се случва всичко през последните дни, говори за опит за натиск и опит за манипулация, но не и за опит за добронамерено партньорство", посочи тя.

 

"През последните няколко седмици България внезапно се сдоби с няколко външни министри. Г-н Денков държи да подчертае, че наистина обича да пътува, защото непрекъснато е в чужбина. Министърът на финансите беше в САЩ, в Мюнхен, вчера се озова в Париж. А само преди пет дни г-жа Габриел се върна от Франция, където беше на официално посещение", отбеляза Сачева.

 

Тя посочи, че за сливането на НАП и агенция не е имало консултации и разговори с ГЕРБ. Бил е сменен и директорът на АДФИ и никой не е представил тези хора.

 

"Ние много внимателно ще следим какви са първите проверки на АДФИ, защото те ни покажат кой е реалният възложител на новия шеф на агенцията", посочи Сачева.

 

"Ние категорично сме за това регулаторите да се оглавяват от хора, които имат политическа неутралност, които имат съответната безпристрастност и професионализъм", заяви тя.

 

"Не може да има такова политическо парцелиране – 50 на 50, както беше представено в публичното пространство. Не може да има политическо парцелиране на съдебната система, на службите, на регулаторите, на контролните органи. В този меморандум се съдържат мното текстове за съдебната система. Там се стига дори до абсурди, според които политическите партии трябва да определят вътрешната организация на прокуратурата. Влиза се в абсолютен разрез с политическите принципи и с независимостта на властите", коментира Сачева.

 

Предстои ГЕРБ да вземе решение дали ще продължи разговорите с ПП-ДБ, но според Сачева дори избирателите на партията вече са готови за избори две в едно. Тя посочи, че меморандумът е бил изпратен чрез мобилно приложение до Мария Габриел и още преди тя да се е запознала с него, са започнали медийните изказвания.

Още от "Политика"

ГЕРБ-СДС: Внасяме доклад за изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт и пътна безопасност!

Темата с безопасността по улиците е изключително чувствителна за по-голямата част от обществото ни. Да пиеш алкохол и да се качиш на колата не е инцидент, а съзнателно решение

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени